AKTİF EĞİTİM-SEN, 18. ŞUBESİNİ KAHRAMANMARAŞ’TA AÇTI

BAHÇE, ZAMAN KAVGA ZAMANI DEĞİL, CANIMIZI ORTAYA KOYMA ZAMANIDIR

AKTİF EĞİTİM-SEN, 18. ŞUBESİNİ KAHRAMANMARAŞ’TA AÇTI

 Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, "Görevi okul açmak olanların, dünya çapında okul kapatma kampanyaları düzenlediklerine şahit olduk.” dedi.

    Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Genel Başkanı Osman Bahçe, sendikanın Kahramanmaraş Şubesi açılış töreninde, Türkiye’deki eğitim sorunlarına değindi. Bahçe konuşmasında, görevi okul açmak olanların, dünya çapında okul kapatma kampanyaları düzenlediklerini söyledi. Doğu ve güneydoğu illerinde eğitim kurumlarının yakıldığını belirten Bahçe, ülkenin farklı bölgelerinde ise kin ve nefretle hareket edenlerin eğitim yuvalarını yıkmak için kampanyalar başlattıklarını ifade etti.
    Aktif Eğitim-Sen, 18. şubesini Kahramanmaraş’ta açtı. Açılış törenine sendikanın Genel Başkanı Osman Bahçe, diğer eğitim sendikalarının temsilcileri, Aktif Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda eğitimci katıldı.
    Törende konuşan Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, sendika şubelerini aktif çözüm merkezi olarak nitelediklerini belirtti. Eğitim dünyasının yüzlerce problemi olduğunu ifade eden Bahçe, “Mensubu olmaktan onur duyduğumuz Bakanlığımızda, maalesef özellikle son bir yıldır şahidi olmaktan utanç duyduğumuz çirkinliklere, sevimsizliklere, milletin aleyhine olduğunu düşündüğümüz ve ona inandığımız olumsuz icraatlara şahit oluyoruz. Görevi oklu açmak olanların dünya çapında okul kapanma kampanyaları düzenlediklerine utançla şahit oluyoruz. Görevi eğitim yuvası yapmak olanların, ülkemizin doğusunda kanla beslenenlerin eğitim kurumlarını yakmak için yarıştığı bir dönemde, ülkemizin başka bölgelerinde kinle beslenenlerin eğitim yuvalarını, eğitim kurumlarını yıkamak için kampanyalar başlattıklarına maalesef şahit oluyoruz." şeklinde konuştu.
    Gençleri, çete ve uyuturuu kıskacından kurtarmak için çalışan okul yöneticilerinin görevden alınması için yasalar çıkartıldığına dikkat çeken Bahçe, "Bugün ülkemizin doğusunda, batısında okul bahçelerinden, kışladan, emniyet önlerinden şanlı bayrağımız indiriliyorsa bu milletin hiçbir ferdi bu çirkin tablo karşısında masum değildir. Hele hele eğitimciler olarak bizler kesinlikle masum değildir. O zaman hep beraber asli görevlerimize dönme zamanıdır. Zaman kavga zamanı değil ülkemizin ve devletimizin bölünmez bütünlüğü için canımızı ortaya koyma zamandır. Diyoruz ki bütün yetkililere, eğitimin siyasi aktörlerine, Milli Eğitim Bakanlığımızın bütün bürokratlarına; bırakınız üstünüze vazife olamayan boş işlerle illegal faaliyetlerle meşgul olmayı. Gelin hep birlikte bu milletin yarınları adına gerçek gündemleri konuşalım. Eğitim çalışanlarının gerçek problemlerini omuz omuza vererek nasıl çözebilir bunun tartışmasını yapalım. Gelin hep beraber itibarı bitme noktasına gelmiş eğitim dünyasında öğretmenlerimizin mesleki itibarını yeniden ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ hassasiyetini nasıl kazandırırız, birlikte bunu belirleyelim." diye konuştu.
    Üniversite sınavında 5 bin öğrencinin kendi ana dilinde sıfır çektiğini anımsatan Bahçe şöyle konuştu: "Gelin uyuşturucu kıskacındaki gençlerimizi şer şebekelerinin elinden nasıl kurtaracağımızı konuşalım. Gelin hep beraber akademik başarıda dibe vurmuş eğitim sistemimizi, üniversite sınavlarında fen bilimlerinde sıfır çeken 800 bin öğrencimizi konuşalım. Matematikte sıfır çeken 415 bin öğrencimizi konuşalım, sosyal bilimlerde 85 bin öğrenci nasıl sıfır puan çekiyor bunları konuşalım bunlara çareler üretelim. Maalesef uzun yıllar bu milletin enerjisi hep sen ben kavgalarına, kişisel çıkarlara siyasi endişelere, birilerinin istikbal mücadelesine feda edilmiştir. Bu milletin enerjisini milletimizin istikbali için hep birlikte kullanmanın yolunu düşünelim."
    Aktif Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mahmut Yıldırım, eğitimciler arasında yapılan bir anket sonucu öğretmenlerin en büyük sorununun itibar olduğunu dile getirdi. Yıldırım, sendika olarak eğitimcilerin çalıştıkları kurumlarda kendilerini değerli gördükleri bir yapının oluşması için mücadele edeceklerini kaydetti.
    Konuşmaların ardından, sendika şubesinin açılışı için kurdele kesildi. Aktif Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mahmut Yıldırım, davetlilere sendika binasını gezdirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER