banner675

AKGEMCİ, BU ŞEHRİ BİZE EMANET EDİN

AKGEMCİ, ÇIKTIĞIMIZ KUTLU, ONURLU BU YOLDA HEP BİRLİKTE EL ELE VERİP YÜRÜYECEĞİZ

AKGEMCİ, BU ŞEHRİ BİZE EMANET EDİN

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci; “Çıktığımız kutlu, onurlu bu yolda hep birlikte el ele verip yürüyeceğiz. Hepimizin sevdası Kahramanmaraş. Sizin sevdanız, bizim sevdamız” dedi.
MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kır’ı ziyaret etti.
Çok sayıda esnafın katıldığı ziyaret programına, S.S. Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Kahramanmaraş Bölge Birlik Başkanı Ali Rıza Kekeç ve Teknik Makine Odası Başkanı Mustafa Yaman da katıldılar.
Belediyecilik anlayışı ve kentimizin sorunlarına değinen Akgemci, sanayi esnafının sorunlarını yakından bildiğini ifade ederek: “Sanayimizin altyapı sorununu da nasip olursa ben çözeceğim” dedi.
Her şeyden önce kentin fotoğrafını çektiğinin altını çizen Akgemci; “Kentimizin sorunlarını, neler yapılması gerektiğini tespit ettik. Projelerimizi de buna göre hazırladık. Alanında uzman kişilerle yüz tane yüz ağartan proje ürettik. Zamanı geldiğinde yine bu yüz projemizin tamamını sizlerle, tüm kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.
Bu yerel seçimlerin ezber bozan bir yerel seçim olduğunu, 31 Mart’ta Büyükşehir yasası ile belediyenin yönetileceğini hatırlatan Akgemci, “Benim öncelikli işim Büyükşehir Yasasını tek metin halinde 11 sayfaya indirerek anlaşıla bilirliğini kolaylaştırmak oldu. Okuyan her vatandaşımız yasadan bilgi sahibi olacak.
Tüm il sınırları dâhilinde toplanan gelir vergisinin % 6’sı büyükşehir bütçesini oluşturuyor. Bu da hepimizin cebinden çıkan vergilerden oluşuyor. Bu bütçeyi iyi yönetmezseniz hizmet olarak dönmez. Ben bu işin uzmanıyım. Zaten bu bütçenin 3 katını yönetmiş biriyim. Bu bütçenin hizmet olarak dönmesini istediğim için bu gün bu göreve talip oldum. Tek arzum Kahramanmaraş’ımızın gerçek anlamda büyükşehir olması” dedi.
“Bu şehri bize emanet edin, geleceğini heba etmeyin” diyen Akgemci, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kentimiz için 3 aşamalı kısa, orta ve uzun vadeli bir eylem planı oluşturduk.
Kısa vadede; Öncelikli gördüğümüz, günlük yaşantımızı kolaylaştıracak sorunları çözmek. Trafik, yol vs. günlük yaşantımızda karşılaştığımız bütün sorunlar.
Orta vadede ise; Kısa vadede yaptıklarımızın kalıcı olması için uygulayacağımız çalışmalar.
Uzun vade ise; Tamamen yaşanabilir, örnek alınacak sorunlardan kurtulmuş, modern bir kent olmak için yapacağımız çalışmalar.
Bu kentin, tarihi dokusu ve örnek mimarisi ile sporda başarısı ile turizmde gelişmişliğiyle kısacası her alanda örnek bir büyükşehir olmasını istiyorsanız desteklerinizi bekliyorum.
Bütün bunları omuz omuza vererek, STK’larla, vatandaşlarımızla hep birlikte başaracağız. Ve şunu çok iyi biliyorum ki; sizler artık bir değişim istiyorsunuz. Bu değişim için ben varım.”
Konuşması Yoğun alkış alan Akgemci’nin ardından, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kır, yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirdi ve teşekkür etti.
Ayrıca Akgemci,  imzaladığı “Stratejik Yönetim” adlı kitabını Başkan Kır’a takdim etti. Sıcak bir sohbet havasında geçen ziyarette esnafların sorularının cevap bulması ile toplu fotoğraf çekimin ardından son buldu.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685