banner675

“BİR MİLLETİN ŞEREF DEFTERİ ÇANAKKALE”

TARİHÇİ AHMET USLU, SEYİT ONBAŞI'YI ANLATTI

“BİR MİLLETİN ŞEREF DEFTERİ ÇANAKKALE”

 Tarihçi Ahmet Uslu, Seyit Onbaşı'nın 276 kg ağırlığındaki top mermisini kaldırarak İngiliz donanmasının amiral gemisini vurmasının ardından onbaşılığa terfi ettiğini söyledi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin organizesiyle Tarihçi Ahmet Uslu 'Bir Milletin Şeref Defteri Çanakkale' konulu konferansını öğrencilere sundu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince düzenlenen konferansta, Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yemekhanesinde öğrencilerle bir araya gelen Gezici Çanakkale Tırı Sahibi ve tarihçi Ahmet Uslu, Çanakkale Savaşları'nın bilinmeyen yönlerini ve Seyit Onbaşı'yı anlattı.
Bugüne kadar Seyit Onbaşı'nın yayınlanmamış fotoğraflarını da slayt eşliğinde sunan Tarihçi Uslu, Çanakkale Savaşı'nın başlamasından önceki durumu da gözler önüne sererek geçilen süreçlere değindi.
Zaman zaman öğrencilere konu ile alakalı sorular da yönelten Tarihçi Ahmet Uslu, 'Bir Milletin Şeref Defteri Çanakkale' konulu konferansını tam bir sohbet havasında anlattı.
Öğrencilerin pür dikkat kesildiği konferansta Tarihçi Ahmet Uslu, Seyit Onbaşı'nın 276 kg ağırlığındaki top mermisini kaldırarak İngiliz donanmasının amiral gemisini vurmasının ardından onbaşılığa terfi ettiğini anlatarak: "Seyit Onbaşı daha sonra komutanlarının da yanındayken o top mermisini kaldırmayı denemişse de başarılı olamamıştır. Komutanlarının da bunun sebebini sorduğu zaman, 'İngilizlerin burnunun ucunu gördüğüm zaman bu mermiyi tekrardan kaldırıp namluya süreceğime eminim' cevabını vermiştir. Aynı zamanda kendisine yaptığı işten dolayı günlük olarak verilen iki öğün tayının kendisine fazla geldiğini ifade ederek birinin geri alınması konusunda komutanlarına müracaatta bulunmuş bir yiğittir Seyit Onbaşı" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685