banner675

AK PARTİ SEÇİM BÜROSU AÇTI

ÜNAL, ÇÖZÜM SÜRECİ, BU MİLLETİ ÇÖZMEK, BÖLMEK İÇİN DEĞİL

AK PARTİ SEÇİM BÜROSU AÇTI

 Genel seçimlere doğru

- AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:
"Çözüm süreci, bu milleti çözmek, bölmek için değil, birliğini ve beraberliğini sağlamak için başlatılmıştır. 
Bu milletin ayağındaki prangayı kırmak için başlatılmıştır"
- AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Çözüm süreci bu milleti çözmek, bölmek için değil, birliğini ve beraberliğini sağlamak için başlatılmıştır. Bu milletin ayağındaki prangayı kırmak için başlatılmıştır. Biz şimdi çözüm süreci ile bu milletin ayağındaki prangayı çıkarmak isterken, kimler harekete geçti, bir bakın" dedi.
Ünal, partisinin Onikişubat ilçesindeki seçim koordinasyon merkezinin açılışında, bu devletin yıllarca Müslümanına, Kürdüne, Alevisine, Türküne zulmettiğini, yıllarca insanlara neye inanacaklarını söylediğini belirtti.
Devleti amirlikten memurluğa dönüştürdüklerini vurgulayan Ünal, milletin idaresini devletin üzerinde egemen kıldıklarını, demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri güvence altına alarak, eşit vatandaş olmanın, hak ve özgürlüklerin mücadelesini verdiklerini kaydetti.
Ünal, şöyle devam etti:
"1915'te 1. Dünya Savaşı şartlarında olmuş bir olayı bugün bir tarihçi gibi, bir mahkeme gibi, bir hakim gibi karara bağlıyorlar. Onlara diyoruz ki burnumuzun ucunda Suriye'ye neden sesinizi çıkarmıyorsunuz. Bize diyorlar ki 'siz de susun' Bize diyorlar ki 'teslim olmazsanız, iddialarınızdan vazgeçmezseniz, sizi uluslararası alanda Ermeni meselesi üzerinden sıkıştırırız. 'Teslim olmazsanız' kardeşiniz bildiğiniz, yol yürüdüğünüz, ümmetin bir parçası olarak gördüğünüz içinize yerleştirdiğimiz uyuyan hücreleri uyandırır paralel çeteleri harekete geçirir yolunuzu keseriz' diyorlar."
- "Müslümanlardan topluyorlar, Türkiye aleyhine lobi yapıyorlar"
Paralel yapının Müslümanlardan topladığı paraları Türkiye aleyhine kullandığını vurgulayan Ünal, iki gün önce Brüksel'de gördüğü manzara karşısında içinin yandığını belirterek, "Brüksel'de gösteri yapan Ermeni komitacılarla iş birliğine giden, Türkiye aleyhine Türkiye'nin uluslararası alandaki her türlü aleyhine lobi faaliyeti yürüten Maraş'tan Antep'ten Müslümanlardan topladığı o paraları lobi faaliyeti olarak kullanan paralelcileri gördüm" ifadelerini kullandı.
Ünal, paralel yapının ihanet ve gözü dönmüşlüğüne sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.
Paralel yapının Muslümanlardan topladığı paraları, Amerikan Senetosu Temsilciler Meclisi'nde Türkiye aleyhine kullanmak üzere bağışta bulunduğunu anımsatan Ünal, "Bu ihanetin hesabını sormasamıydık, sussamıydık, sesimizi çıkarmasaymıydık. Bu milletin emaneti olan bu devleti onlara teslim mi etseydik? Bu hukuksuzluğa ses çıkarmasamıydık?" dedi.
- "Ey MHP, sen zaten kafanda bu ülkeyi bölmüşsün"
Çözüm Sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Ünal, bu konuda kendilerine "Siz bu ülkeyi böleceksiniz' denildiğini belirterek, "Ey MHP, sen zaten kafanda bu ülkeyi bölmüşsün. Güney Doğu'dan Doğu Anadolu'dan çıkmışsın, sen neyi konuşuyorsun, orada kim var. orada AK Parti, AK Partili kadrolar var ve bizim hizmetlerimiz var" diye konuştu.
Ünal, Çözüm Sürecinin milletin birliğini ve beraberliğini sağlamak için başlatıldığını kaydetti.
Milletin ayağındaki prangayı çıkarmak için başlatılan çözüm sürecinin birilerini rahatsız ettiğine dikkat çeken Ünal, şunları kaydetti:
"Milli İstihbarat Teşkilatı bu sorunu çözmek için görüşmelerde bulununca ilk hamle kimden geldi? Paralelcilerden geldi. Ne zaman geldi? 7 Şubat 2012'de geldi. Oslo görüşmelerini kim sızdırdı? Paralelciler sızdırdı. Peki, paralelcilerin bu tavrını anlıyorum. MHP ne oluyor. CHP'ye ne oluyor?" 
Mahir Ünal kendilerine, "siz teröristlerle görüşüyorsunuz" şeklinde eleştiride bulunulduğunu hatırlatarak, hiç bir siyasinin teröristle görüşmediğini sözlerine ekledi.
Konuşmanın ardından, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve milletvekili adaylarıyla seçim koordinasyon merkezinin açılışı yapıldı. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685