banner651

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MAHİR ÜNAL, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ''Anayasa hazırlık komisyonunun çalışıyor, masada şu anda uzlaşma, uyum var. Bunun bozulmamasını temenni ediyoruz'' dedi.

 AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MAHİR ÜNAL, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Ünal, Memur-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanlığını ziyaret etti, sendikacılarla görüştü, sorunlarını dinledi.
Toplumun ne kadar geliştiğinin ve büyüdüğünün, sorunlarını ne kadar çözdüğüyle doğru orantılı olduğunu, toplumun sorunlarını çözdükçe geliştiğini dile getiren Ünal, hiçbir zaman Ankara'da oturup Türkiye'nin sorunlarına çözüm aramadıklarını, Türkiye'yi karış karış, adım adım gezip bütün insanları dinleyerek, bizzat sorunları yerinde tespit ederek çözüm bulmaya çalıştıklarını vurguladı.
Türkiye'nin artık kabuk ve şekil değiştirdiğini ancak hepsinden önemlisi en temel ihtiyacın yeni anayasa olduğunu bildiren Ünal, şöyle konuştu:
''Nasıl ki her birimizin hüviyet cüzdanı var, kim olduğumuzu belirleyen kim olduğumuzu tanımlayan. Anayasalar da toplumların hüviyet cüzdanlarıdır. Geçmişte anayasalar hazırlanırken hangi psikoloji ile hazırlandığını biliyorsunuz. Darbe anayasaları, korku, kontrol ve özgürlüklerin kısıtlanması psikolojisi ile hazırlanır ve öyle olmuştur şimdiye kadar.
Yani anayasayı yapan irade daha çok toplumun kontrol edilmesi gerektiğini düşünerek anayasa yapmıştır. Ama ilk defa halk kendi anayasasını yapacağı için bu defa sivil anayasaların ruhunda olan özgürlüklerin zenginleştirilmesi, hakların zenginleştirilmesi ve güvenlik-özgürlük dengesinin kurulması üzerine bir çalışma yapılacak. İnşallah bu konuda AK Parti üzerine düşen sorumluluğu görevi yerine getiriyor ve Anayasa Hazırlık Komisyonumuz çalışıyor ve masada şu anda uzlaşma, uyum var. Bunun bozulmamasını temenni ediyoruz.''
Ünal, anayasanın dokunduğunda bütün sorunları iyileştirecek bir sihirli değnek olmadığını, anayasa ile Türkiye'nin artık planlı bir şekilde sorunlarını çözüm yoluna sokacak bir sürece gireceğini vurguladı.
Türkiye'nin gerçek gündeminin şu anda bir takım suni gündemlerle maalesef teğet geçildiğini belirten Ünal, Türkiye'nin, birikmiş sorunlarını tekrar tekrar konuşan bir ülke olmaktan çıkıp sorunları kararlılıkla çözen bir ülke haline geldiğini kaydetti.
      
    
Ünal, bir gazetecinin YÖK'ün katsayıya ilişkin olarak aldığı kararı hatırlatması üzerine, ''Türkiye demokratikleşiyor. Türkiye kendi normalini buluyor. Türkiye demokratikleşirken doğal olarak geçmişten bugüne taşınan bazı haksızlıkların, hukuksuzlukların yeni düzenlemelerle ortadan kaldırıldığını görüyoruz. Katsayı konusu kanayan bir yaraydı, YÖK yaptığı düzenleme ile bir çözüm oluşturmuştur'' dedi.
Dersim'le ilgili tartışmaların sorulması üzerine Ünal, ''Dersimle ilgili çok şey konuşuldu. 1938'den bu yana bunlar konuşuluyor. Kimi zaman gizli kimi zaman bunlar açık konuşuluyor. Türkiye büyük devlet olmanın gereğini yerine getiriyor. Kanada gibi Japonya gibi ABD gibi kendi tarihi ile yüzleşiyor. Dolayısıyla bunu bir sorun olarak görmüyoruz. Bunu yeni Türkiye'nin kendi tarihi ile yüzleşerek geleceğe yürümesi olarak görüyoruz. Büyük devletler kendi geçmişleriyle yüzleşirler'' yanıtını verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER