banner651

AFŞİNDER, ANTALYA DA ÇAĞIN ESHAB-I KEHF’İ OLMAYI ANLATTI

Antalya’da “Çağın Eshab-ı Kehf’i Olmak” adlı program düzenledi.

 AFŞİNDER, ANTALYA DA ÇAĞIN ESHAB-I KEHF’İ OLMAYI ANLATTI
 AFŞİNDER, ANTALYA DA ÇAĞIN ESHAB-I KEHF’İ OLMAYI ANLATTI

 

AfşinEshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği, Afşinder, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Eshab-ı Kehf Gençlik Akademisi projesi kapsamında Antalya’da “Çağın Eshab-ı Kehf’i Olmak” adlı program düzenledi.

Program Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasında Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, projenin amacını ve uygulama şeklini anlattı. Dünyanın iki milyara yakın Müslüman nüfusa sahip olduğunu, bu nüfusun da yarıdan fazlasının genç nüfustan oluşmasının diğer ülkeler tarafından tehdit olarak görüldüğünden bahsetti. Gençler üzerinde oynanan oyunlar için tüm sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü ve herkesin sorumluluk alarak proje geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Daha sonra roma dönemine ait temsili kıyafetler ile o dönemdeki tevhit inancını benimseyen Kur’anın bahsettiği o yedi genç sahneye gelerek, tiyatral anlatım eşliğinde o dönemde yaşanan hadiseyi üç perde halinde canlandırdılar.Programın devamında katılımcılara Afşin ve Eshab-ı Kehf ‘i anlatan sinevizyon gösterisi izlettirildi.

Üçüncü bölümde Yazar Ramazan Kayan Kur’anın ışığında Çağın Eshab-ı Kehf’i nasıl olunur, sorusunun cevabını anlattı. Neler yapmalıyız, sorumluluklarımız nelerdir, Cenab-ı Hakkın burdan muradı ne olabilir, kıssadan alınacak dersler nelerdir, bunlardan bahsetti. Bir Mümin asla batıla, zorbaya boyun eğemez,  her şeyden vazgeçebilir ama imanını terk edemez. Toplumlar silahla değil, korkuyla yenilirler, mağara arkadaşları bu cesaret ve inanmışlığın örneğini bize gösteriyorlar. Dava sahibi olmak lazım, davası olanın özverisi olur. Eshab-ı Kehf hak dava uğruna her şeylerinden vaz geçerek en büyük öz veriyi bize ders veriyor.

Eshab-ı Kehf’ i kendimize rehber etmek için onlar gibi olmaya çalışmalıyız, bunun için güçlü irade lazım, Eshab-ı Kehfden alınacak dersleri detaylı bir şekilde aşağıdaki konu başlıklarıyla anlattı;

1.       Her insanın bir davası olmalı, davası olanın derdi olur.

2.       Davası olanın bir duruşu olur,

3.       Duası olur,

4.       Direnişi olur,

5.       Dirilişi olur,

6.       Fedakârlığı ve adanmışlığı olur,

7.       Umudu olur,

8.       Yüreği olur, işte  Eshab-ı Kehf’in bize öğretisi budur dedi.

Program sonunda Yazar Ramazan Kayan’a, Kepez Belediye Başkanı adına Kültür Müdürü Erdal Çelik’e, Antalya Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Mikail Konak’a plaket, Gönül Elçisi Harun Selimoğlu ve Özmet Turizm Ahmet Özcan’a çeşitli hediyeler verilirken, katılımcılara yazar Ramazan Kayan’ın kitapları hediye edildi. Kültür Müdürü Erdal Çelik ise Afşinder heyetine programdan dolayı Çiçek, Gönül Elçisi Harun Selimoğlu da plaket ve kupa bardak hediye etti.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 23:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER