banner651

AFŞİN'DEKİ ASANSÖRLERE TSE STANDARDI GELECEK…

AFŞİN'DEKİ ASANSÖRLERE TSE STANDARDI GELECEK…

AFŞİN'DEKİ ASANSÖRLERE TSE STANDARDI GELECEK…

AFŞİN'DEKİ ASANSÖRLERE TSE STANDARDI GELECEK…

Afşin Belediyesi ile TSE Gaziantep Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İlçedeki asansörlere artık TSE standardı getirilecek.

Afşin Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında asansörlerin bakım, işletmesi ve iş güvenliğini arttırmak amacıyla protokol imzalandı. Afşin Belediyesinde düzenlenen imza törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa ve Türk Standartları Enstitüsü Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Levent Çalışır katıldı.

Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa, ilçede asansör konusunun yıllardır gündemlerinde olduğunu belirterek, "Bu konuda en güvenilir kurum olan Türk Standartları Enstitüsü Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü ve Afşin Belediyemiz arasında protokol imzaladık. Asansörlerin denetimleri Gaziantep TSE Bölgem Müdürlüğünü Koordinatörlüğü tarafından yapılacak. Vatandaşlarımız artık daha güvenli asansörlere bineceğinden dolayı vicdanımız rahat olacak" dedi.


Başkan Yardımcısı Binboğa sözlerini şöyle sürdürdü,” Protokolden kısaca bahsetmek gerekirse eğer; Asansör Yönetmeliği kapsamında piyasaya arz edilen asansörleri ve Asansör Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinden önce monte edilmiş olan ve halen faal durumda bulunan asansörlerin yönetmeliklerin gereklilikleri doğrultusunda asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılması işidir. Bu Protokol 24.06.2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan asansör işletme bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği ile 15.07.2015 tarih ve 29417 sayılı resmi gazete ‘de yayımlanan asansör Periyodik Kontrolleri’ için yetkilendirilecek a tipi muayene kuruluşlarına dair tebliğin yapılmasını zorunlu kıldığı asansör yıllık kontrollerinin daha sağlıklı ve güvenilir biçimde yapılmasını sağlamak için TSE Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü ile sözleşme yapmış bulunmaktayız” ifadelerinde bulundu.

TSE Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü olarak bölgede asansörlerin periyodik muayene ve kontrollerinin yapıldığını belirten TSE Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Levent Çalışır ise, “Şimdiye kadar 10 belediyemizle asansörlerin bakım ve işletme yönünden güvenliğini sağlamak amacıyla protokol imzaladık. Bugün itibariyle Afşin Belediyemizle protokolümüzü imzaladık. İnşallah bundan sonra ilçemizdeki asansörlerin periyodik muayeneleri Gaziantep merkezli Güneydoğu asansör proje koordinatörlüğü olarak biz bakacağız” diye konuştu.

İmzaladıkları protokolle asansör kaynaklı yaşanan kazaların önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydeden çalışır, şöyle devam etti: “Bundan sonraki süreçte asansörler sıkı denetim halinde olacak. Yönetmelikler çerçevesinde herhangi bir tolerans gözetmeden olması gerektiği şekilde kontrollerimizi yürüteceğiz. Burada Afşin Belediyemize de çok iş düşmekte. Biz inceleme sonuçlarını ve raporları belediyemizle paylaşıyoruz ve bundan sonraki süreci belediyemiz takip ediyor. Bu çalışmalarla insanlarımızı kaza, bela olmayan güvenilir asansörlerle huzura kavuşturmak istiyoruz.”

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER