banner651

AFŞİN'DE ÖĞRETMENLER İÇİN OSMANLI KURSU AÇILDI

KURSU TAMAMLAYAN ÖĞRETMENLERE SERTİFİKA VERİLECEK

 AFŞİN'DE ÖĞRETMENLER İÇİN OSMANLI KURSU AÇILDI

 Afşin'de öğretmenler için Osmanlı kursu açıldı

- Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı Afşin Temsilciliği işbirliğinde, öğretmenlere yönelik Osmanlıca kursu açıldı.
Hayrat Vakfı Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru, yaptığı açıklamada, Osmanlıca kurslarının ülke genelinde 2012'den beri devam ettiğini belirterek, Afşin'de de kursa ilginin fazla olduğunu söyledi.
Öğrenmenlerin Osmanlıca Türkçesini öğrendiğini dile getiren Doğru, vatandaşlar içinde kursun Afşin Halk Eğitim Merkezi'nde sürdüğünü ve yeni kayıtların da kabul edildiğini kaydetti.
Kursa vatandaşların "öğrenmesi zordur" ön yargısıyla geldiğini dile getiren Doğru, şunları kaydetti:
"Bugüne kadar Türkiye genelinde 240 bine yakın kişiye Osmanlıca öğreterek sertifikalarını verdik. Kurslarımıza gelen vatandaşlarımız 'öğrenmesi zordur' şeklinde ön yargıyla başlıyorlar fakat biraz zaman geçtiğinde Osmanlıcanın öğrenilebilirliği açısından kolay olduğunu ifade etmekteler. Kurslarımız 4 kurdan oluşmakta ve 4. kuru tamamlayan vatandaşlarımız sertifikalarını alarak mezun oluyor."
Kursa katılan öğretmenlerden Ergün Küçük ise Osmanlıcanın zannedildiği kadar karışık ve zor olmadığını, vatandaşların da öğrenmelerini tavsiye ettiğini söyledi.
Necmettin Keleş de Türkçe'nin aslını öğrenmek ve ön yargıları kırmak için kursa katıldığını belirtti. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER