banner651

AFŞİN-ELBİSTAN A TERMİK SANTRALİ'NİN DEVRİ

BAŞKAN KILIÇ, İŞÇİLERİMİZ İSTERLERSE FİRMAYLA ÇALIŞACAK

AFŞİN-ELBİSTAN A TERMİK SANTRALİ'NİN DEVRİ

AFŞİN-ELBİSTAN A TERMİK SANTRALİ'NİN DEVRİ

- TES-İŞ AFŞİN-ELBİSTAN ŞUBE BAŞKANI KILIÇ: “İŞÇİLERİMİZ İSTERLERSE FİRMAYLA ÇALIŞACAK”
- "EÜAŞ'ın işletmeleri devri durumunda 'işçilerimiz isterlerse firmayla çalışacak, istemezlerse kurum içinde tayin edilecek' şeklinde bir maddeyle işçilerimizi sağlama aldık"

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Afşin-Elbistan Şube Başkanı Mustafa Kılıç,  Elektrik Üretim Anonim Şirketinin (EÜAŞ) işletmeleri devri durumunda 'işçilerimiz isterlerse firmayla çalışacak, istemezlerse kurum içinde tayin edilecek' şeklinde bir maddeyle işçileri sağlama aldıklarını bildirdi.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletmelerin 20 yıllığına ERG Elektrik A.Ş'ye devrine ilişkin son çalışmaların yapıldığını belirtti.


Söz konusu devir kapsamında burada çalışan işçilerin de kurum içinde tayin hakkının olduğunu dile getiren Kılıç, "Bu konuda gerekli görüşmeleri yaparak işçilerimizi sağlama aldık. 1994'de yapılan devir sözleşmesinde 'işçinin muvafakati halinde alıcı firmaya geçer' şeklinde bir madde vardı. Bu konuda sendika olarak bir mücadele verdik ve bu maddedeki cümlenin tamamlanması hakkında girişimlerde bulunduk. Uzun uğraşlar sonucu işçilerimizin hakkını aldık. EÜAŞ'ın işletmeleri devri durumunda 'işçilerimiz isterlerse firmayla çalışacak, istemezlerse kurum içinde tayin edilecek' şeklinde bir maddeyle işçilerimizi sağlama aldık."

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü İnsan Kaynaklan Daire Başkanlığı'nca Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü'ne personelin devrine yönelik resmi yazı gönderildiğini dile getiren Kılıç, işçilerin telaşa kapılmamalarını istedi. Kılıç, "ERG Elektrik A.Ş. işçilerin hangi şartlarda çalıştırılacağını sunacak, biz de sendika olarak işçilerimizin şartlarını onlara sunacağız. Personelin tercihini yapması için 2 Aralık 2015 tarihine kadar süre tanındı. İşçilerimiz dilekçelerini vermezlerse EÜAŞ bünyesinde çalışmaya devam edecek. Bunun için aceleci davranmamak gerekir. Bu süre içerisinde firmayla görüşmelerimiz olacak" dedi. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER