banner651

''AFRİKA SEVİYESİNDEN ALDIK AVRUPA SEVİYESİNE GETİRDİK''

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin iletişim ve bilişimde Afrika seviyesinden Avrupa seviyesine çıktığını söyledi.

''AFRİKA SEVİYESİNDEN ALDIK AVRUPA SEVİYESİNE GETİRDİK''
 Bakan Yıldırım, AK Parti İl Teşkilatı tarafından kentin ulaşım ve haberleşme sorunlarının çözümü amacıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde basına kapalı düzenlenen ''Ortak Akıl Çalıştayı'na'' katıldıktan sonra değerlendirmelerde bulundu. 

Kahramanmaraş'ın gerek bölünmüş yol gerekse tek yol alt yapısının daha fazla güçlenmeye ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: ''Bunu söylerken yanlış anlaşılmasın bir rakam vermek istiyorum 1998-2002 arası Kahramanmaraş'ta bölünmüş yollara harcanan para 24 milyon lira. 2003-2011 arasında bu rakam 300 milyon lira olmuş. Yani 12 kat artışı ifade ediyor. Ayrıca o tarihe kadar yapılmış olan bölünmüş yol 72 kilometre. 2003-2011 Kasım ayı itibarıyla 272 kilometre. Buna köy yollarına ayırdığımız 115 milyon lirayı saymıyoruz. Helali hoş olsun Kahramanmaraş çok daha fazlasını hak ediyor. Çünkü Kahramanmaraş istiklalimizin timsali bir şehrimizdir. Anadolu'nun bağımsızlığının güvencesidir. Fikir adamları, şairler, edebiyatçıların yetiştiği önemli şehirdir. Gençliğimizde, üniversite yıllarında üstadın dersleriyle şiirleriyle yazılarıyla fikirleriyle şekillendik. Üstat da Kahramanmaraşlıdır.'' 
     
''TÜRKİYE BİLİŞİM OTOYOLLARINDA AB ÜLKELERİNİN İLK 10'U ARASINDA'' 
     
Bakanlığının haberleşme tarafından da yaptığı çok işleri bulunduğunu ancak bunların fazla gözükmediğini anlatan Bakan Yıldırım, şunları kaydetti: ''Şu kadarını söylüyorum şu anda Türkiye bilişim otoyolları konusunda Avrupa Birliği ülkelerinin ilk 10'u arasında yerini alıyor. Afrika düzeyinde devraldık, 2003'te çevirmeli internet vardı 56 K ile internete girmeye çalışıyorduk, şimdi 100 megabayt ile internete girebiliyorsunuz. Bu 1700 kat hız artışı demektir. Türkiye iletişimde bilişimde Afrika seviyesinden Avrupa seviyesine çıktı, internet kullanımı yüzde 60'ı aşmış durumda. Sosyal paylaşım sitelerinde dünya birincisiyiz veya dünya ikincisiyiz ayrıca telefonla konuşmada Türkiye Avrupa'nın birincisi. Mesajlaşmada ise ikinci sırada. İşte iletişimde geldiğimiz yer burasıdır.'' 
Bakan Binali Yıldırım, bakanlığının kısa ve uzun vadede Kahramanmaraş'ta gerçekleştireceği çalışmaları ise şöyle sıraladı: ''Kayseri güzergahında Göksun'dan başlayarak Kahramanmaraş kadar olan yolu süratle yapımını tamamlayacak. Ayrıca bu güzergahta 4 kilometrelik 2 tünel inşa edilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla Kahramanmaraş Karadeniz'den Osmaniye'ye Akdeniz'e kadar bir bölünmüş yol güzergahı ile birleştirilecek. Böylece Kahramanmaraş kuzeyden güneye ana ulaşım koridorunun üzerinde yer alacak. 
Önümüzdeki yıldan itibaren sıcak asfalt programı artırılacak. Kayseri ve Gaziantep güzergahında 2 şeritli yol 3 şeride çıkarttık. Ayrıca ana yol güzergahına 3 yeni köprülü kavşak yapılacak. Kahramanmaraş'ın kuzey ilçelerin kentle olan bağlantılarını daha da güçlendirilecek. Türkoğlu'nda demiryolu lojistik merkezi kurulacak. Yine şehir içindeki Demiryolu gar sahası belediye ile birlikte projelendirilecek. 
Kahramanmaraş Havaalanı'nın pisti uzatılacak ve seyrüsefer cihazlarına bir yenisi daha ilave edilerek olumsuz hava şartlarındaki iptalleri de asgari düzeye indirilecek.'' 
Değerlendirme toplantısının ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Bakan Binali Yıldırım'a plaket ve ceviz oyma sandık hediye etti. Bakan Yıldırım toplantının ardından özel uçakla Erzurum'a hareket etti. 
Toplantıya, Vali Şükrü Kocatepe, TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Sevde Bayazıt Kaçar, Adalet Bakanı Yardımcısı Veysi Kaynak, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER