banner675

ABYB AFRİN İÇİN TOPLANDI!

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB)7. Başkanlar Toplantısı, 2-3 Mart tarihlerinde Kütahya’nın Simav ilçesinde bulunan Eynal Kaplıcaları’nda gerçekleştirildi. ABYB Kahramanmaraş Şube Başkanı Gökhan Şahin, Başkan Yardımcısı Mehmet Fiskeci ve Şube Yönetim Kurulu Üyelerinin de iştirak ettiği toplantının ana gündemini Zeytindalı Harekâtı oluşturdu.

ABYB AFRİN İÇİN TOPLANDI!

 

ABYB AFRİN İÇİN TOPLANDI!

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB)7. Başkanlar Toplantısı, 2-3 Mart tarihlerinde Kütahya’nın Simav ilçesinde bulunan Eynal Kaplıcaları’nda gerçekleştirildi. ABYB Kahramanmaraş Şube Başkanı Gökhan Şahin, Başkan Yardımcısı Mehmet Fiskeci ve Şube Yönetim Kurulu Üyelerinin de iştirak ettiği toplantının ana gündemini Zeytindalı Harekâtı oluşturdu.

 

Vatanı uğruna canını feda eden şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Anadolu Basın Yayın Birliği İstanbul Şube Başkanı Nursen Bilgili yaptı. Bilgili, “Anadolu Basın Yayın Birliği Başkanlar Toplantımızı, Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiği bu günlerde Zeytindalı/Afrin Harekâtı’na destek olmak için gerçekleştiriyoruz. Vatanımızın, devletimizin ve Türk milletinin bölünmez bütünlüğü, bekası için din, dil, ırk, renk, mezhep ayrımı olmadan gün birlik ve beraberlik günüdür” dedi.

ÖZKAN: ŞEHRİMLE ÖVÜNÜYORUM!

ABYB Başkanlar Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yapan Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan şöyle konuştu: “Sizleri burada ağırlamaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Yeni dostlar yeni çevreler edinmekten ve bazı arkadaşlarımızla bazı konuları paylaşmaktan, istişare etmekten çok memnunum. Ben basının gücünü biliyorum. Siz isterseniz insanı yukarıya çıkarır; isterseniz de aşağıya indirirsiniz. İlçem için yaklaşık bu 4 yıl içerisinde bazı şeyleri partim sayesinde, ekibim sayesinde yapmaya çalıştım. Yapmaya da çalışıyoruz. Bitirilmesi gereken bazı işler var. İnşallah onları da süresinde yetiştirmeye çalışacağız. Ben şehrimle övünüyorum, şehrime güveniyorum. Allah’ın bize verdiği bu büyük nimet yani jeotermal enerji, bölgem için ilçem için tarif edilemeyecek kadar büyük bir enerji kaynağı. Nasıl ki Arapların petrolü varsa Simav’da da 160 derece bir sıcak su kaynağı var. 1990’lı yıllarda başlayan bu çalışmayı bu güne kadar da yaptık. Şehrimizin yüzde 95’ini sıcak ortamda insanları ısıtıyoruz. Bir sera uygulamamız var. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde de bir elektrik santralinde elektrik üretmeyi de planlıyoruz. Bir kanalizasyon problemimiz vardı. Allah’a şükür çözdük. Atıksu problemi vardı, çözdük. Şimdi bir içme suyu ve yağmur suyu projemiz var. Onu da Belediye Meclisimizde görüşüp karara vardıktan sonra İller Bankası’na yaptırım yolumuza devam edeceğiz.”  Türkiye’nin etrafını terör örgütlerinin sardığını ifade eden Başkan Özkan, “Bildiğiniz gibi ülkemizin etrafı bir ateş çemberi ama dik duruşuyla, cesaretiyle Sayın Cumhurbaşkanımız ile Suriye’den de alnımızın akıyla çıkacağız. Ne yazık ki müttefiklerimizin bize zaman zaman ayak oyunları oynadıklarını görüyoruz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bunun hakkından gelecek diye düşünüyoruz. Ülkemizin savunmasında PKK, PYD gibi ne kadar unsur varsa bundan dolayı şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Ailelerine sabırlar, metanetler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

ERGÜL: ŞEHİTLERİMİZ CİĞERİMİZİ YAKIYOR!

Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül, Zeytindalı Harekâtı diğer adıyla Afrin Operasyonu’na destek için toplandıklarını belirterek; “Birliğimizin amacı Türkiye genelinde teşkilatlanıp gazeteci, radyocu, televizyoncu, yayıncı ne kadar şair ve yazar varsa onları bir çatı altında toplamak. Bu amaçla yollardayız. Türkiye’de çeşitli idareler, şubelerimiz ve temsilciliklerimiz var. Biz, böyle Başkanlar Kurulu Toplantılarını değişik illerde yapıyoruz. Bu illeri hem tanımak hem tanıtmak amacıyla o illerde böyle toplantılar yapmaktayız. Ama bu defa Afrin Operasyonu’na destek amacıyla yapıyoruz. Bu toplantıyı da Simav’da yapalım diye düşündük. Şehitlerimiz tabi ki ciğerimizi yakıyor. Ama biz şunu diyoruz ki; Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, diyen Ayeti-i Kerime var. Bu Ayeti-i Kerime’nin neticesini çok iyi bilen şehitlerimiz vatan için millet için bayrak için canlarını, kanlarını feda etmeye hazır vaziyette güle oynaya oraya gidiyorlar. Tabi ki canlar yanıyor. Tabi ki analar ağlıyor. İnşallah bu Suriye’deki ve Irak’taki harekât en iyi şekilde sonuçlanır. Ve çok büyük bir zayiat vermeden de bu terörün kökü kazınır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Ergül, şunları söyledi: “Biz, az olsun bizim olsun, fikrinde değiliz. Çok olalım hep beraber birlik ve dirlik içinde olalım, beraber olalım. Bu işi beraber yürütelim diye bir düşünce içerisindeyiz. Ve onun için de çoğalmak onun için de Türkiye çapında her ilde her ilçede teşkilatlanmak için gayretler içerisindeyiz. İnşallah burada sizlerin de gayretiyle büyümeye devam edeceğiz. Tabi ki bu arada bizim kendimize göre ilkelerimiz var. Bu ilkelerimize uymayan iller, yönetimler ve temsilciklerimizi de biz kendimizden uzak tutmaya çalışıyoruz. Hatta şunu da söyleyebilirim: 26 tane ilde ya teşkilatı oluşturamadıkları veyahut da bizim uygun görmediğimiz için değişik nedenlerle biz şubelerimizi feshetmek durumunda kaldık. Çünkü seçici olmak zorundayız. Bizim Denizli’de Kanun Hükmünde Kararname ile sadece 2 tane medya derneği kapatıldı. Daha yakın zamana kadar 1 tane şubeme polis gelip de ifade alma durumunda olmadılar. Hiçbir tane yönetim kurulu üyem, şube başkanım veya temsilcim Allah’a şükür ki; FETÖ gibi bir ihanetin içerisinde olmadılar. Ondan dolayı da her şeyden önce bütün o teşkilatlarımın aynı duyarlılık içinde olduklarını düşünerek kendilerine buradan teşekkür ediyorum.”

Emperyalist güçlerin Osmanlı’dan bu güne Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ciddi bir tehdit olarak gördüklerini ve görmeye de devam ettiklerini aktaran Ergül, şu değerlendirmelerde bulundu: “28 Şubat’larla, 17-25 Aralık’larla, Gezi Olaylarıyla, Mit Tırlarıyla gündem oluşturdukları ve nihayet 15 Temmuz darbe girişimiyle de Türkiye’nin istiklal ve istikbaline kast etmeye devam etmekteler. Bu emperyalist güçler sınırlarımızda, Afrin’de konuşlanmakta terör örgütlerini beslemekte ve onları kendi saflarına çekmeye çalışmakta, silahlandırmaktadırlar. Biz de diyoruz ki; 15 Temmuz’da bu milletin vatan sevgisini test ettiniz ve gerekli cevabı aldınız. Dün olduğu gibi bugün de yarın da sinsi ve hain planlarınız sökmeyecektir. Bitmeyecektir. Biz de Türk milleti olarak dimdik karşınızda duracağız. Bunu biliniz bunu duyunuz, diyoruz. Fırat Kalkanı, Zeytindalı Harekâtı bizim bu şekilde dim dik durduğumuzun en büyük kanıtlarındandır. Ve Zeytindalı Harekâtıyla da sadece savunmada olmadığımızın bir göstergesidir.”

ALKAYA: GÜZEL GÜNLERDEN ÜMİTLİYİZ!

Neredeyse ailesinde şehidi olmayan bir Anadolu ailesi kalmadığını aktaran Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Sekreteri Devrim Alkaya, şunları dile getirdi: “O şehitler noktasında hepimizin yüreği kanıyor tabi ki. Şu an ülkemizin genel durumu itibariyle baktığımızda ülkemizden çok şey bekliyoruz. Ve güzel günlerin geleceğini ümit ediyoruz. Hepimiz bunun için çalışıyoruz, bunun için birlikteyiz bunun için birlik oluyoruz. Ve bu toplantıdan bundan sonra gidecek olduğumuz toplantılardan da çok olumlu sonuçlar elde edileceğini düşünüyorum. Herkes yerel basın noktasında elinden geleni yapıyor, elini taşın altına koyuyor. Bu küçümsenecek bir olay değil kesinlikle. Ve biliyorsunuz Bandırma Vapuru denen küçük bir vapurla başladı Kurtuluş Savaşı veya Mudanya Mütarekesi küçücük bir evde imzalandı. Sivas Kongresinin nerden çıktığını herkes biliyor. Bu küçücük hareketler küçücük kıvılcımlarla büyüye büyüye ilerliyor. Anadolu Basın Yayın Birliğinin bu davranışı, bir araya gelmesi farklı ortamlarda vatanını, milletini, devletini savunur halde işler yapması da asla küçümsenemez ve çok da büyük olduğunu yüreği büyük insanlarla bir arada olduğumuzu düşünüyorum. Daha sık bir araya gelebilmemiz, tabi Anadolu çok küçük bir coğrafya değil büyük bir coğrafya. Herkesin işi yoğun ekmek derdi var. Çok kolay olmasa da daha sık bir araya gelmeyi tabi gönlüm istiyor. Bu birliktelikten, bu toplantılardan da ülkemiz adına güzel sonuçlar çıkacağını düşünüyorum.”




ŞAHİN: ASKERLERİMİZİ AİLELERİYLE BULUŞTURACAĞIZ!

 

Anadolu Basın Yayın Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Gökhan Şahin, Kahramanmaraş Şubesi olarak son 1 yıl içinde hayata geçirdikleri ve yapmayı planladıkları projeler üzerine konuştu. Kahramanmaraş’ta görev yapan ve ailesiyle görüşemeyen askerleri aileleriyle buluşturma kararı aldıklarını kaydeden Şahin, şu açıklamalarda bulundu: “Bizler Kahramanmaraş Teşkilatı olarak yaklaşık 1 yıldan beri bu görevdeyiz. Anadolu Basın Yayın Birliği’nin bayrağını en yüksek yerlere çekmek için bu göreve geldik. Sağ olsun Genel Başkanımız da bunu takdirleriyle karşıladı. Ben buradan Kahramanmaraş teşkilatı olarak 1 yıl içinde yaptığımız projeleri kısaca anlatmak istiyorum. Biz Kahramanmaraş’ta geçen yıl 55 tane ihtiyaç sahibi çocuğumuza ayakkabı dağıtımı yaptık. Yine 55 tane çocuğumuza kaban yardımımız oldu. Şehit ve gazi ailelerimiz için Türkiye’nin ikinci büyük camisi olan Abdülhamit Han Camii’nde 5 bin kişinin katılımıyla Mevlid-i Şerif okuttuk. Bu sene şanlı Türk ordumuzun Afrin’deki terör örgütlerine yönelik başlatmış olduğu operasyonda görev yapan askerlerimize moral vermek için Kilis Gülbaba’ya giderek 300 paket kumanya dağıtımımız oldu. Yine Kahramanmaraş’ta Gazi olan büyüklerimizin torunlarına ve çocuklarına ayakkabı dağıtımımız oldu. Yine buradan Kahramanmaraş’a dönünce Hatay Hassa’da sınırda görev yapan askerlerimizin ayaklarının dibinde 12 tane kurban keseceğiz. Anadolu Basın Yayın Birliği Kahramanmaraş Şubesi olarak bu zamana kadar yapılmamış bir projeye imza atıyoruz. Kahramanmaraş’ımızın 11 tane ilçesi var. 11 tane ilçemizde askeri birliklerimizde görev yapıp da aileleri ile görüşemeyen askerlerimizin ailelerini 2 günlüğüne Kahramanmaraş’a çağırarak aileleriyle askerlerimizi buluşturacağız. Temennimiz Anadolu Basın Yayın Birliği’nin logosunun altında Şube Başkanlığı’nın altında elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.”

 

FİSKECİ; KAHRAMANMARAŞ’TAN YÜREĞİMİZİ GÖTÜRDÜK



Anadolu Basın Yayın Birliği Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Fiskeci ise şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş’tan Sütçü İmam’ın bir torunu olarak bugün sizlerin karşısındayım. Bu toplantının anlamı büyük! Neden büyük? Afrin Operasyonu’na destek amacıyla gerçekleştirildi. O nedenle buradayız. Biz de geçtiğimiz aylarda değerli Başkanım Sayın Gökhan Şahin ile Afrin sınırlarına gittik. Kahramanmaraş’tan yüreğimizi götürdük. Oradaki askerlerimize dualarımızı götürdük. Ve gönlümüzden kopan Kahramanmaraş’ın yöresel ürünlerini götürdük. Bu anlamda bu harekete bu güzel davranışa katkı sağlayan değerli Başkanım Sayın Gökhan Şahin’e teşekkür ediyorum.”

DURMUŞ: TOPLANTILARIMIZ DAHA SIK YAPALIM!

Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon Şube Başkanı Mustafa Durmuş, il başkanlarının daha sık toplanmasıyla Anadolu Basın Yayın Birliği teşkilatlarının daha verimli çalışacağını bildirerek; “Burada toplanmamızdaki en büyük gaye ilişkilerimizi geliştirmek, birbirimizi daha iyi tanımak ve yapacağımız işleri konuşmaktır. Bu gibi toplantıları sık sık yaparsak eğer hem teşkilat açısından hem de yapacağımız işler açısından çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Genel Başkanımız da uygun görürse bunların bazılarını Karadeniz’in incisi Trabzon’da 7’nci ayın içerisinde yapmayı düşünüyoruz. Burada bizi ağırladıkları için Simav Belediye Başkanım ve değerli eşine, Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“SINIRLARIMIZI ŞEHİT KANLARIYLA ÇİZDİK!”

Toplantıda konuşan Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Karahasanoğlu, Türk halkının tarihini iyi bilmesi gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti: “Her birimiz vatan sevdalısı, bir karış toprağımızı vermemek için burada bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Şehit kanlarıyla sınırlarımızı çizdik. Ama ben tarihe biraz göz atmak istiyorum. Her birimiz tarihi bilmek zorundayız. İngilizlerin, Fransızların Suriye topraklarının sınırları çizdiğinde birçok Türk vatandaşı Suriye’de kaldı. Hatay, Gaziantep, Kilis’teki her birinin orada akrabası var. Şimdi yeni bir oyun! 7 yıldır Suriye’de kan akıtılıyor. Beşer Esad’ın Doğu Guta’da insanları nasıl öldürdüğünü gördük. Şimdi kimyasal silah kullanıldığını söylüyorlar. Amaçları Türkiye’yi kenara sıkıştırmak. İngiltere ve Fransa sessiz. Ne diyor Fransa Cumhurbaşkanı: Siz bana izin verin ben oradaki insanları savunabilirim! Savunmayacak. Irak’ta gördük Amerika’yı 2003 yılında nasıl bir özgürlük vaat etti! Ama ne yaptı? O insanları hayatından bezdirdi. Saddam’ı arar duruma geldiler. Aynısı Libya’da yaşandı. Mısır’da yaşandı. Türkiye’de de öyle yapmak istiyorlar ama başaramayacaklar. Eğer birlik içinde olursak buna izin vermeyeceğiz.”

JEOTERMAL ENERJİ CENNETİ: SİMAV!

Türkiye’de önemli jeotermal kaynaklara sahip bir bölge olan Kütahya’nın Simav ilçesinde ne odun-kömür ne de güneş enerjisi derdi var. İlçenin yüzde 95’i tamamen yeraltı kaynaklarından çıkan sıcak su ile ısınıyor. Dört mevsim sıcak su imkânının bulunduğu Simav’da 4 kişilik bir aile 1 yıl boyunca ortalama 700 lira ile hem ısınma hem de sıcak su ihtiyacını karşılıyor. Şifalı kaplıcalarıyla termal turizmin vazgeçilmez adreslerinden birisi olan Simav; doğal hayatı, sakin insanları, huzurlu ortamıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Altyapı çalışmaları neredeyse tamamlanan Simav’da sıcak su kaynakları seraları bile ısıtıyor. Jeotermal kaynakları ile ilçenin hem ısınma hem de günlük sıcak su ihtiyacı karşılanıyor. Görev yaptığı yaklaşık 4 yıl içerisinde ilçenin kanalizasyon ve atıksu sorununu çözen Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, artık içme suyu ve kaplıca turizmini geliştirme odaklı çalışmalarına başladı. Uzun yıllar kendi ilesinde görev yaptığı için ilçesinin sorunlarına hâkim olan Özkan, Simav için bir velinimet olan jeotermal enerjiden elektrik üretimi için kolları sıvadı.

Simav denilince akla ilk gelen Eynal Kaplıcasıdır. 3 bin yıldan beri hastalara şifa dağıtan Eynal Kaplıcası için Evliya Çelebi’nin, 1671 yılında Simav gezisinin ardından; “Dünyada ve Anadolu’da pek çok kaplıca gezdim gördüm; ama Eynal Kaplıcası gibisini görmedim. Böylesi yeryüzünde yoktur” ifadeleri, sıcak su tatiline düşkün insanları bölgeye çekmeyi başarmış görünüyor. Tarihi ve modern hamamları, yüzlerce apartları, aquaparkları, restoran ve geniş çay bahçeleriyle hem huzur hem şifa dağıtan Eynal Kaplıcaları, özel yatırımcısıyla aynı günde 5 bin kişiye hizmet verecek bir kapasiteye ulaşıyor. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 23:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685