banner675

5. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Kahramanmaraş’ta 5. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

5. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odasının iş birliğiyle gerçekleştirilen 5.Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, KAFUM Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Erol Özkan, Dünya’da kalkınmanın önemli etkileri içerisinde tarım ve hayvancığın önemli olduğunun altını çizdi.

Özkan, "Tarımda yarattığı katma değeri sanayiye aktarabilmiş. Tarım ve sanayisini uyumlu şekilde işletebilen ender illerimizden birisi de Kahramanmaraş oldu. Tarımda önemli olan ucuz ve kaliteli üretebilmek, dünya pazarlarında üretimimizi pazarlayabilmek. Bunun için de tarımda geleneksel yöntemlerin yanında mutlaka teknoloji ve bilimi de kullanmak gerekiyor." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Arif Şen Kahramanmaraş’ta 33 bin metre sulama kanalı yapıldığını ve bunun 24 bin dekar arazi sulama sistemine yapıldığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin 211 bin metre sulama borusu yardımı yaptığını hatırlatan Şen, şunları kaydetti:

“Belediye ve vatandaş iş birliğiyle yaklaşık 70 bin dekar alan kapalı sulama sistemine kavuşturulmuştur. Oluşturulan ve oluşturulacak olan altyapıyla su kaynaklarının etkin kullanılmasının sağlanmasını, yeni sulama sahalarının oluşturulmasıyla mevcut rekolte değerlerinin artırılmasını, bu sayede hem üreticilerimizin gelirinde artış sağlanmasını hem de şehrimizin üretim ekonomisinin büyümesini hedefliyoruz. "

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesini kesildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2019, 05:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685