banner651

3. ULUSLARARASI TEKSTİL ZİRVESİ’NDE ÖZGE ULUSOY ROBOTLARLA PODYUMA ÇIKACAK

Türk tekstil üretiminin büyük bir bölümünün gerçekleştiği Kahramanmaraş’ta 26-28 Eylül 2018 tarihleri arasında 3. Uluslararası Tekstil Zirvesi (UTZ) düzenlenecek.

3. ULUSLARARASI TEKSTİL ZİRVESİ’NDE ÖZGE ULUSOY ROBOTLARLA PODYUMA ÇIKACAK

 

3. ULUSLARARASI TEKSTİL ZİRVESİ’NDE ÖZGE ULUSOY ROBOTLARLA PODYUMA ÇIKACAK

 

Türk tekstil üretiminin büyük bir bölümünün gerçekleştiği Kahramanmaraş’ta 26-28 Eylül 2018 tarihleri arasında 3. Uluslararası Tekstil Zirvesi (UTZ) düzenlenecek.

 

Ünlü model Özge Ulusoy ‘’Gelenekten Geleceğe’’ konulu Sim Sırma (Maraş İşi) Defilesi’nde robotlarla podyumda yürüyecek.

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliği ile gerçekleştirilecek Uluslararası Tekstil Zirvesi’nin bu yılki ana teması, sanayide yeni bir üretim devrimini temsil eden Endüstri 4.0 olacak.

 

Bu alandaki gelişmiş teknolojiler ve akademik çalışmaların paylaşılacağı 3. Uluslararası Tekstil Zirvesi (UTZ), Endüstri 4.0’ın yeniliklerini tanıtacak ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek. Endüstri 4.0 ile tekstil sektörüne hız, verimlilik, yüksek kaliteli üretim ve maliyet avantajı sunan teknolojilerin bilimsel veriler eşliğinde sunumları yapılacak.

 

Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2018 ile devam edecek olan organizasyonda, fuar kapsamında sergilenecek yeni teknolojiler ve robot şovları eşliğinde tekstil sektörüne yeni bir soluk kazandırılması hedefleniyor.

 

Akademik sunumlar, iş dünyasına yönelik bilgilendirmeler gibi birçok etkinliğin yer alacağı organizasyonda  ünlü model Özge Ulusoy, Sema Şimşek, Açelya Kartal, Ola Zaremba,  Jenya Krivenko  gibi tanınmış mankenler ve robot mankenlerle  ünlü koreograf Asil Çağıl koreografileriyle podyuma çıkacaklar. Activa Organizasyon tarafından gerçekleştirilecek olan etkinlikte “Gelenekten Geleceğe’’ konulu Sim Sırma (Maraş İşi) Defilesi izleyenler ile buluşacak. Teknolojik robotlarla birlikte podyumda yürüyecek olan modeller kıyafetleri robotlarla birlikte tanıtacaklar.

 

Neslişah Yılmaz, Özem Keskin ve Kemal Ertop gibi tasarımcıların tasarımlarının tanıtılacağı defilelerde Maraş İşi (Sim Sırma) farklı şekillerde hayata geçirilip tanıtılacak. Tasarımcılardan Neslişah Yılmaz Barrus London markasıyla Türk kültür mirasını yurtdışında tanıtılması misyonunu üstlenmiştir. Ebru sanatını global moda formlarında uyguladığı Londra Moda Haftası’nda büyük ilgi görmüştür. Neslişah Yılmaz bundan sonra da zengin kültürel mirasımızı dünyaya moda tasarımlarıyla sunmaya devam ediyor. Tasarımcı Özem Keskin Haute Couture çalışan bir atölye yüksek işçilik ve kaliteli kumaş anlayışıyla uzun yıllardır sektörün ileri gelen markalarından biri. Modayı sanatın bir dalı olarak tanımlayan Özem Keskin cemiyet dünyasından da birçok kişiye hazırladığı özel tasarımlarıyla da en çok tercih edilen markalardan biri. Tasarımcı Kemal Ertop, çok küçük yaşlarda ilgi duyduğu resim yapma arzusuyla çıktığı yolda, moda sektöründe uzun seneler desinatör olarak çalıştıktan sonra, Kariyer Eğitim Kurumları’ndan moda tasarımı eğitimi almıştır. Cihan Nacar ile başlayan kariyer çalışması Barış Avcı ile devam etmiştir. Tasarımcı Kemal Ertop moda dünyasının kültürel ögeleri sahiplenmesi ile kendi fikirlerini hayata geçirmek adına yeni projelerde hep olacağım diyor.

 

Osmanlı Saraylarına Kahramanmaraş’tan gönderilen ve Maraş İşi olarak adlandırılan geleneksel Sim Sırma kumaşlar ile son teknoloji ile kentte üretilen kumaşların harmanlandığı şovlar Uluslararası Tekstil Zirvesi’nde gerçekleştirilecek. 

 

Son olarak 2014 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Tekstil Zirvesi (UTZ) kapsamında, 14 farklı üniversiteden 40 akademisyen bildirilerini sunarken, çok sayıda sektör temsilcisi tarafından takip edilmişti.

 

Medya Tanıtım Toplantısında organizasyon hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2018 ve 3. Uluslararası Tekstil Zirvesi’nin bu alanda dünya teknoloji devlerinin katılımına sahne olacağını ve Kahramanmaraş’ın bu sektördeki küresel konumunu gözler önüne sereceğini söyledi.

 

KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Türkiye’de, sanayileşmenin lokomotifi olan, ihracat ve istihdam konusunda stratejik sektörlerinden birisi haline gelen tekstilin, Türkiye ekonomisinin temeli konumunda bulunduğuna dikkat çekerek, sektörün yerli girdi ve istihdam oranı ile milli sermayenin en çok yoğunlaştığı üretim alanı olduğuna vurgu yaptı. Zabun şöyle devam etti: “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat yönü ile milli hedeflere ulaşmada çok önemli fonksiyonu bulunan bu sektör, Türk sermayesiyle; Türk işçisinin alın teriyle üretilen değerlerimizi ihraç etmektedir. Kahramanmaraş ise tekstil sektörünün en önemli üretim merkezidir. Kahramanmaraş yılda yaklaşık 2,5 milyar dolar dış ticaret hacmi ile üretim ve ihracatta dikkat çeken şehirlerin başında geliyor.”

 

KTM ve UTZ organizasyonlarının şehrin ticaretteki rekabetçiliğini geliştirirken aynı zamanda, teknoloji devlerini şehre getirmek suretiyle teknolojiye hızlı erişimi de sağladığının altını çizen Zabun, fuar ve kongre kültürü bakımından da kente çok önemli katkıda bulunduklarını söyledi. Zabun şunları kaydetti: “İhracatta pazar ve ürün çeşitliliğinin sağlanması için büyük bir çaba sarf ettik. Yerli ve yabancı yatırımcıları, makine ve teknoloji üreticilerini buluşturan bu ölçekte bir fuar ve zirve programlarına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak ev sahipliği yapmak bizi mutlu ediyor. Kahramanmaraş’ın tekstil ihracatını artırmak bakımından KTM ve UTZ yeni pazarların kapısını aralıyor. Bu dev organizasyonla, sektörün dünya devlerini burada ağırlamak bizi hem cesaretlendiriyor hem de tekstil sektöründe daha başarılı işlere imza atmak adına teşvik ediyor. Kahramanmaraş bundan sonra üretim için sergilediği performansa ilave olarak, ar-ge, moda ve tasarım konusunda da başarılı bir grafikle küresel ticarette daha güçlü bir aktör haline gelecek”. 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2018, 07:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER