23 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

23 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

23 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
23 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Kahramanmaraş
'ta dün sabah saatlerinde paralel yapı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında KSÜ eski rektör, akademisyen ve dernek yöneticilerinin bulunduğu 23 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanede işlemleri tamamlanan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) eski rektörü Prof. Dr. FatihMehmet Karaaslan ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.



Kahramanmaraş 
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün paralel devlet yapılanması kapsamında Kahramanmaraşmerkezli Şanlıurfa ve Gaziantep'te operasyon başlattı. Operasyon kapsamında,Kahramanmaraş'ta faaliyet yürüten Lale Eğitim ve Kültür Derneği'ne baskın düzenlendi, bilgisayar ve evraklar incelendi. Ayrıca, KSÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslanrektör eski yardımcısı Prof. Dr. Cemal Tuncer, Üniversite Sanayi Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin eski müdürü Prof. Dr. Yüksel Bölek, üniversitede halen görevli bazı akademisyenler ile dernek yöneticisi Gökçe Özbek'in de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.



7 şüpheli, 
sabah saatlerinde Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 'Terör örgütüne üye olmak, kamuyu zarara uğratmak, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.



İfade işlemleri tamamlanmayan 16 şüpheli ise ek gözaltı süresi alınıp sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden emniyete götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 03:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER