“21 MAYIS ÇERKES SOYKIRIM VE SÜRGÜNÜ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, “21 Mayıs Çerkes Soykırım ve Sürgünü” dolayısı ile bir basın açıklaması yaparak, “ Çerkeslerin, 154 yıl önce yaşadıkları o büyük acının dünya üzerinde hiçbir milletin başına gelmemesini istiyoruz.” Dedi.

  “21 MAYIS ÇERKES SOYKIRIM VE SÜRGÜNÜ”

 

  “21 MAYIS ÇERKES SOYKIRIM VE SÜRGÜNÜ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş,   “21 Mayıs Çerkes Soykırım ve Sürgünü” dolayısı ile bir basın açıklaması yaparak, “ Çerkeslerin, 154 yıl önce yaşadıkları o büyük acının dünya üzerinde hiçbir milletin başına gelmemesini istiyoruz.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş,   açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Çerkes kardeşlerimizin 154 yıl önce yaşadıkları “21 Mayıs Çerkes Soykırım ve Sürgünü” Çerkeslerin milli hafızasında derin izler bırakmıştır.

Bu vesileyle bir daha hiçbir şekilde böyle bir dram ve sürgün yaşanmamasını diliyoruz.

Ama maalesef benzer olaylar bugünde farklı milletler üzerinde vuku bulmaktadır. Bir buçuk asırdır birlik, beraberlik kardeşlik ve huzur içerisinde birlikte yaşadığımız Çerkeslerin, 154 yıl önce yaşadıkları o büyük acının dünya üzerinde hiçbir milletin başına gelmemesini istiyoruz.

Dileriz ki; bütün dünya üzerinde barış ve kardeşlik  hakim olur. Herkes huzur içinde yaşamaya devam eder.

Bu coğrafyada yaşayan bizler, barışın kardeşliğin, huzurun bütün dünya üzerinde  hakim olması için elimizden geldiğince çalışmaya ve gayret etmeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle sürgün sırasında hayatını kaybeden bütün kardeşlerimi rahmetle ve saygıyla anıyorum”

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 01:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER