2017 KUTLU DOĞUM ÇOŞKUSU

“BAYANLARIN, PEYGAMBER SEVGİSİ SALONLARA SIĞMADI”

 2017 KUTLU DOĞUM ÇOŞKUSU

 2017 KUTLU DOĞUM ÇOŞKUSU

“BAYANLARIN, PEYGAMBER SEVGİSİ SALONLARA SIĞMADI”

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin 1446. Yıldönümü münasebetiyle Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik Kutlu Doğum programı düzenlendi.

1989 yılından bu yana Peygamber efendimizi anmak ve anlamak şiarıyla düzenlenen 2017 Kutlu doğum haftası programında Peygamber sevgisi salonlara sığmadı, bayanların programa katılımı oldukça yoğun oldu.

Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde gerçekleştirilen bayanlar programın da bu yılın teması olan  ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konusu en ince ayrıntılarıyla dinleyiciye sunuldu.

 

Dulkadiroğlu ilçe Müftülüğüne bağlı Dergâh Kur’an Kursu öğreticisi Azize Kuruşçu’nun güzel sunumuyla gerçekleşen programın açılış Kur’an tilavetini de Sandalzade Kız Kur’an Kursu öğrencilerinden Betül Nar okudu. Daha sonra Programda Diyanet İşleri başkanlığınca hazırlanan Kutlu doğum temasını içeren sinevizyon gösterimi sunuldu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç açılış konuşmasına yaptığı selamlama konuşmasına Hz. Peygamberi bize bir rahmet ve merhamet olarak gönderen Yüce rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun dileğiyle başladı ve biz Ümmetine Rauf ve Rahim olan Kur’an’ın ifadesiyle “harisün aleyküm” bize çok düşkün olan, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz, Efendimiz, Önderimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya(S. A.V) efendimize binlerce salât ve selam olsun diyerek sözlerine devam etti. 

Müftü Sürgeç konuşmasına Şeyh Sadi (Şirazî) den; “Bir gün hamama gitmiştim. Güzel huylu ve sevimli bir dosta rast geldim. Bana hoş kokulu bir parça kil verdi. O kile sordum:
Sen misk misin, yoksa amber misin? Senin bu güzel kokun, beni kendimden geçirdi. Kil bana şöyle cevap verdi: Ben basit bir kil idim. Fakat bir zaman, gül ile arkadaş oldum. Onun güzel kokusu bana sindi. Yoksa ben, sıradan bir toprak parçasıyım.” Onun için Gül, kokusu, şekli ve rengi itibariyle Hz. Peygamberin remzi kabul edilir onun işaretidir. İşte bu sebepledir ki milletimiz kız çocuklarına Gül, Gülben, Gülşen, Güllü isimlerini evlerinde çağrıştırsın diye koymuştur.  Yürekleri ve sebgi damarları tamamen tükenmiş bir toplumda yaşıyoruz. İnsanlarımız neredeyse birbirlerini sevemiyorlar. Aradaki sevgi damarları yok olmuş. Böyle olan bir toplumda Hz. Peygamber (S.A.V)’in “Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız.” Sözünü bu gün her zamankinden daha çok güçlü ve ona göre hareket etmeye ihtiyacımız vardır. En çok övündüğümüz kurum aile kurumudur. Fakat her geçen gün ailede güven, eşlerin birbirine itimadı aile saadeti ve temeli her geçen gün yozlaşmakta, yıkılmaktadır. Ailede en çok mağdur olan yine çocuklar olmaktadır. Sahipsiz çocukların, madde bağımlısı çocukların olduğu ortamda yaşıyoruz. Hz. Peygamberin yarın yetimlerle beraber olacağız sözü yeniden anlamaya ihtiyacımız vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.), güvenmeyi ve güvenilir olmayı, kendisini model alan bütün müminlerin ayrılmaz vasfı ola­rak zikretmiştir. Resûl-i Ekrem (s.a.s.), hayatının her döneminde sadece müminlerin değil, düşmanla­rının da kendisinden emin olduğu yüce bir şahsiyettir. O, Hz. Peygamber (s.a.s.), her şeyden önce güvenilir bir insan, güve­nilir bir baba, güvenilir bir eş, güvenilir bir arkadaş, güvenilir bir dosttu.”şeklinde konuştu.

Daha sonra 2016 yılında Tashih-i Huruf Kursunu başarıyla tamamlayan Kuran Kursu öğreticilerine protokol tarafından belgeleri takdim edildi.

 

Onikişubat İlçe Müftülüğü Vaizesi Makbule Bayır Kutlu doğum haftası dolayısıyla bayanlara Ailede güven,  ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konusunda güzel bir konuşma gerçekleştirdi. Bayır konuşmasında Kutlu Doğum Haftasıyla,  Sevgili Peygamberimizi doğru anlamak, onun sünnetini bugüne taşımak, onun sîretini, hayatını, hayat tarzını çocuklarımızla, gençlerimizle toplumun bütün kesimleriyle paylaşmak, doğru bilgiye dayanarak Sevgili Peygamberimizi anlatmanın ve anlamanın önemine değindi.

Program da, Şerife Yaşar Gölcü Kız Kur’an kursundan Büşra Fındık okuduğu Şiir ile dinleyenleri duygulandırdı. Osman Sadi Kazancı Kız Kuran kursu “Ahde Vefa” adlı sergilediği tiyatro gösterisiyle salondan büyük alkış aldı. Program Can Kur’an Kursu öğrencilerinin Semazen gösterimiyle son buldu.

 

Programda bayanlara peygamber sevgisini anlatan kitaplardan hediye takdim edildi.

 

Programa; Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un eşi Derya Erkoç, Büyükşehir Belediyesi Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, İl Müftüsü Celal Sürgeç’in eşi Sevinç Sürgeç, İl Müftülüğü Şube Müdürleri İlyas Hannep, Osman Aydın, Kuran Kursu öğreticileri ve öğrencileri ile bayanlar katıldı.

 

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2017, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER