banner651

2 KURTULMUŞ HAYAT

ANNE- BABA 2 ÇOCUĞUNA BÖBREKLERİYLE CAN VERDİ

2 KURTULMUŞ HAYAT

 2 KURTULMUŞ HAYAT
Antalya'da böbrek yetmezliği çeken iki kardeş, anne ve babalarından aynı anda yapılan nakille yeniden yaşama tutundu.



Kahramanmaraş'ta oturan 37 yaşındaki Hasan ve 30 yaşındaki Sultan Gök çiftinin 12 yaşındaki kızları Saadet'e 8 yıl önce, oğulları 7 yaşındaki Mehmet'e ise 5 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Farklı illerde çocuklarını tedavi ettirmeye çalışan çift, tanıdıklarının önerisiyle Antalya'daki Özel Medical Park Hastanesi'ne geldi. Hastanedeki tetkikler sonunda 18 Temmuz'da yapılan ameliyatlarla baba Hasan Gök'ün bir böbreği kızı Saadet'e, anne Sultan Gök'ün bir böbreği ise oğlu Mehmet'e nakledildi.



2 KURTULMUŞ HAYAT



Prof. Dr. Alper Demirbaş yönetiminde yapılan nakiller başarıyla sonuçlandı. Prof. Dr. Demirbaş, nakilden sonra çocukların böbrek fonksiyonlarının normal olduğunu söyledi. Çocukların taburcu olduğunu aktaran Prof. Dr. Demirbaş, "Ülkemizde ara sıra güzel şeyler de oluyor. İki çocuğumuz da artık sağlıklı bireyler olacak. Umarım insanlar bu kadar katliamın arasında iki kurtulmuş hayatı görür" dedi. 



'YÜZLERİNİN GÜLMESİ MUTLU ETTİ'



Ev kadını anne Sultan Gök çok huzurlu olduğunu belirterek, "Çok şükür evlatlarımızı sağlıklarına kavuşturduk. Rabbim herkese nasip etsin" diye konuştu.



Kahramanmaraş'ta bir restoranda çalışan baba Hasan Gök de çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Dünyalar benim oldu. Yüzlerinin gülmesi beni çok mutlu etti. Allah'ım o günleri bir daha göstermesin. Büyük sıkıntılar yaşadık, Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Çocukların yüzleri güldü mü bizler de gülüyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 04:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER