banner651

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı:

  19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

 

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

 

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı:

 

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış mesajında şu görüşlere yer verdi.

 

Tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda ‘ya şehit ya gazi’ olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır.

 

Bugün de milletimizin huzur ve güvenliğinin temini için canını ve bedenlerinin bir parçasını bu topraklara feda eden şehit ve gazilerimiz vardır. Milletimiz şehitlerini, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutacaktır. Bizler de vatanı, milleti, bayrağı için canları pahasına savaşan şehit ve gazilerimizin aziz emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız.

 

Türk milletinin namus ve haysiyeti uğruna, devletin bekası için uzuvlarını kutsal vatan topraklarına emanet eden gazilerimiz, köklü devletin temellerine en sağlam ve en kıymetli harcı katmışlardır.

 

Tarih bilinci, vatan ve hürriyet aşkı, bayrak sevgisi gibi değerleri her şeyden üstün tutarak düşmana karşı gözlerini kırpmadan mücadele veren kahraman gazilerimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de minnet ve şerefle anılacak, her daim en üstün payelere layık görülecektir. Bugünkü birlik ve beraberliğimizin, millet olma bilincimizin temellerini aziz şehitlerimizle birlikte atan gazilerimiz, birliğimizi koruma kararlılığı, barış ve kardeşlik içerisinde bir yaşam sürme gayretimiz karşısında şüphesiz gururların en büyüğünü yaşayacaktır.

 

Şu husus iyi bilinmelidir ki, milletimizin bekası şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza başta Çanakkale savaşı olmak üzere Sakarya'da, Dumlupınar'da yaşanan destanları ve ardındaki ruhu iyi anlatmalı, aziz vatanımızın kıymetini öğretmeliyiz. Çünkü milletin ve vatanın bekası şehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasıyla mümkündür.

 

Ülkemizin medar-ı iftiharı olan gazilerimize bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edeceğiz.

 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bu anlamlı günde tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Vatanın bölünmez bütünlüğü, devletin bekası ve milletin birliği uğruna canlarını ortaya koyan, şehitliğe niyet eden ve gazilik rütbesine yükselen kahramanlarımızı da saygıyla selamlıyor, esenlikler diliyorum.

 

Hüseyin Kayış

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2018, 02:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER