banner651

17. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ

17. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ

 17. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ

 17. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından yarışmanın sergi açılışı ve ödül töreni yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 17. Devlet Fotoğraf Yarışması'nın sergi açılışı ve ödül töreni, Kahramanmaraş'ta yapıldı. 





Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, 57 sanatçıya ait 67 eser sergilenirken, 3 ayrı kategoride toplam 9 başarı ödülü sahiplerine verildi. 





Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, Bakanlık ve Genel Müdürlük tarafından sanatsal anlamda bir çok yarışmanın yapıldığını ve ağırlıklı olarak Ankara'da yapılan yarışmaların Anadolu'ya kaydırıldığını, ilk açılan serginin ise Kahramanmaraş'ta olduğunu söyledi. 




Anadolu'da sergi açarak sanatçılara imkan verme, önlerini açma, yeni ufuklar açma anlamında yola çıktıklarını belirten Değirmenci, şöyle konuştu: 



"Biliyorsunuz ki insanoğlunun yakın çevresini tanıdığından itibaren gördüğünü, işittiğini bir vesileyle hatırasında, hafızasında kaldığı şeyleri aktarma ihtiyaçları vardır. Sanata bu açıdan bakmak gerekir. Nerede yaşıyorsak yaşayalım, yaşadığımız bu dünyanın görmeye ve keşfedilmeye değer çok yönleri olduğunu da biliyoruz. Belki de fotoğraf bu anlayışın en heyecan verici ve anıların akıp giden zamanın acımasız şartları arasında belkide biraz düşünmeye imkan veren biyolojik, mekanik ve işler hafızayla kağıda en nihayetinde de sonsuzluğa nakşetme yarayan bir araç aslında fotoğraf sanatı." 



İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise 64. Hükümet'in Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın himayesinde 3-24 Haziran tarihlerinde Ankara ve İzmir dışında Anadolu'da açılan ilk serginin Kahramanmaraş'ta olduğunu dile getirdi. 



Sergide nadide eserlerin sergilendiğini belirten Küçükdağlı, "2 binden fazla fotoğraf sanatçısının eserlerinden seçilen 67 eseri Kahramanmaraşlılar, ilimiz Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde 3 Haziran'dan 24 Haziran tarihine kadar bu nadide eserleri izleme, gözleme ve belleklerine, hafızalarına kaydetme imkanını bulacaklar. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi. 



Fotoğraf yarışmasında, "İnsan, Yaşam ve Doğal Hayat" kategorisinde; Kadir Çivici "Beyaz Aşk", Abdulvahap Sarıaltın "Masumiyet", Bülent Suberk "Keçeci", "Tarihi Yapılar" kategorisinde: Ali İhsan Öztürk "Nemrut Heykelleri", Sebahattin Özveren "Kız Kulesi", Hakan Yaralı "Varda Köprüsü", "Deneysel Çalışmalar" kategorisinde; Mehmet Öztürk "İklim", Nurten Öztürk "Melek" ve Ender Pekşen "Yılkı" rumuzlu fotoğraflarıyla ödüllerin sahipleri oldular.



Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 00:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER