banner651

16 BİN KİŞİYE PİLAV İKRAM EDİLDİ

PİLAV DAĞITIMI ABDULHAMİTHAN VE ÇARŞIBAŞI CAMİNDE GERÇEKLETİRİLDİ

16 BİN KİŞİYE PİLAV İKRAM EDİLDİ
 16 BİN KİŞİYE PİLAV İKRAM EDİLDİ


Kahramanmaraş'ta Saçaklızade Vakfınca, Kutlu Doğum Haftası'nda 16 yıldır olduğu gibi bu yıl da vatandaşlara pilav dağıtıldı.



Vakıf tarafından Cuma namazı sonrası Abdulhamit Han ve Çarşıbaşı camilerinde yaklaşık 16 bin kişiye pilav ikramında bulunuldu.



Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası'nda bir cuma vakti, Kahramanmaraş'ın öz evladı olan ve faaliyetlerine şahit oldukça özel bir mutluluk duyduğu Saçaklızade Vakfının 16. pilav etkinliğine katıldıklarını belirtti.




Pilav etkinliğinin önemine dikkat çeken Güvençer, "Besmele ile pişirilmiş, ilk kaşığı besmele ile başlanan pilav ikramı yapılıyor. Bizler de vatandaşlarımız ile aynı ortamda bulunuyoruz. Bereket ve şifa diliyoruz." diye konuştu.




Bugüne kadar 300 bin kişiye pilav dağıtıldı



Hizmetlerinden dolayı TBMM tarafından "Üstün Hizmet Ödülü" alan Vakıf Başkanı Ali Demirdöven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın Kahramanmaraş'ta kurulduğunu, yurt içinde ve dışında faaliyet gösterdiğini anımsatarak, geleneksel hale getirdikleri pilav etkinliğini 16 yıldan bu yana sürdürdüklerini anlattı.



Yaptıklarıyla övünmediklerini, bilakis Allah'a şükrettiklerini belirten Demirdöven, "Herkesin gördüğü gibi bugün Peygamberimizin yani en sevgilinin hatırına Çarşıbaşı ve Abdulhamithan camilerinde en az 15-16 bin kişiye en güzel şekilde hazırlanmış pilav ve ayran ikram edilip, dualar ve salavat-ı şerifeler getirildi. Şehit olan polislerimize ve askerlerimize, dinimize, dünyamıza hizmet etmiş ahirete intikal etmiş tüm geçmişlerimize dualar edildi." dedi.



Demirdöven, Hazreti Muhammed'in hatırına bu geleneği 16 senedir sürdürdüklerini, bugüne kadar yaklaşık 300 bin kişiye pilav ikram ettiklerini ifade ederek, geleneği devam ettirmek istediklerini sözlerine ekledi.



Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, AK Parti MKYK Üyesi Metin Doğan, Baro Başkanı Vahit Bağcı, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, resim kurum müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 07:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER