banner651

Yerli ve Milli silahlar dünyaya ihraç ediliyor

Yerli ve Milli silahlar dünyaya ihraç ediliyor

Kaysan Silah ve Atef Av Outdoor Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kaya, yerli ve milli silahların Amerika başta olmak üzere dünyaya ihraç edildiğini söyledi.

Sarsılmaz ve Huğlu marka silahların Türkiye distribütörlüğünü yapan Kaya, Kahramanmaraş’tan Türkiye’nin 81 iline ve yurt dışına yerli silah ihraç ettiklerini kaydetti.

Özellikle 2000’li yıllardan sonra sağlık, savunma sanayi, enerji alanında ağır sanayiinde ve otomotiv sanayiinde yerlileşme ve millileşme hareketi içerisine giren, bu anlamda da ortaya çıkan ürünlerle dışa bağımlılığı en aza indirgeyen Türkiye, özellikle yerli tüfek ihracatında ciddi bir ivme yakaladı.

Savunma sanayinin yakaladığı başarı ivmesi doğrultusunda ülke genelindeki birçok silah firması da üretim potansiyelini artırarak, ihracat ağını genişletti ve silahlarını dış dünyaya pazarlamaya başladı. O firmalardan biri olan ve Kahramanmaraş’ta faaliyetlerini sürdüren Kaysan Silah ve Atef Av Outdoor, distribütörlüğünü yaptığı Sarsılmaz ve Huğlu marka yerli silahları, Türkiye’nin 81 iline ve dünyanın birçok noktasına pazarlıyor.

Kaysan Silah ve Atef Av Outdoor Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kaya, “Savunma sanayi ülkemizin olmazsa olmazıdır. Cumhurbaşkanımız bu konu da son dönemde çok büyük hamleler yaptı ve dünya konjektöründe çok büyük değişime yol açtı. Bunlardan İHA, SİHA, MPT-76 tüfeği, ATAK helikopteri gibi daha birçok yerli ve milli silahları örnek verebiliriz. Şu anda yerli silah firmalarının yüzde 90’ı Amerika ve yurt dışına silah ihraç ediyor. 2022 yılının son dönemine kadar üretim programları ful dolu. İç pazara dahi yetişemiyorlar. Av tüfeği konusunda da zaten şu anda dünyada bir numarayız. Yine av tüfeklerinin en büyük pazarı Amerika. Çok büyük talep var. Bu şekilde de ülkemize ciddi manada döviz girdisi sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Yerli silahların hem kaliteli hem de uygun olduğunu söyleyen Kaya, şunları kaydetti:

“Silahlarımıza yurt dışından bu kadar çok talebin olmasının sebebi silahlarımızın hem kaliteli hem de fiyatlarının daha uygun olmasıdır. Hatta birçok dünya markası kendi ürününü Türkiye’de yaptırıyor. Biz Kahramanmaraş’ta kendi sektörümüzde Türkiye’nin enleri dediğimiz Sarsılmaz ve Huğlu firmalarının distribütörlüğünü yapıyoruz. Türkiye’nin 81 iline ile 900 ilçesine ve yurt dışına Kahramanmaraş’tan silah gönderiyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER