banner675

TARIM VE HAYVANCILIK MERCEK ALTINA ALINIYOR

Dünya Gazetesi ile Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)’nin ortaklaşa düzenledikleri 1.Sektör Buluşmaları Paneli’nde, Tarım ve Hayvancılıkta Ne Yapabiliriz? Sorusuna cevap aranacak

TARIM VE HAYVANCILIK MERCEK ALTINA ALINIYOR

Bugün Saat: 14.30’da Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda düzenlenecek olan panele Kahramanmaraş iş dünyasının büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Dünya Gazetesi Yazarlarından, Dr. Rüştü Bozkurt ve Ali Ekber Yıldırım’ın konuşmacı olarak katılacağı panelle ilgili olarak KASİAD Başkanı A.Kamil Şirikçi şunları söyledi: “Kahramanmaraş, ülkemizin 80 sonrası sanayileşme ve kalkınma hamlesinde adeta yüz akı olarak bugün Türkiye’nin model bir endüstri kenti haline geldi. Verimli topraklarımızda artık makineler tıkır tıkır işliyor, üretimin nefesi bacalar ise durmaksızın tütüyor. Bir yandan kentleşmedeki yoğun artış, diğer yandan ise artan refah düzeyi ile tüketim eğrisi çıtasını sürekli yukarıya taşıyor. Peki, ihtiyaç piramidinin temeli olan beslenme ve doğal olarak temel sektör olan tarım ve hayvancılıkta neler oluyor, dahası sektör nereye koşuyor?

KASİAD olarak 2012 yılı iş planımız çerçevesindeki 1.Sektör buluşmalarını tarım ve hayvancılık sektörüne ayırdık. Dünya Gazetesi işbirliğiyle Kahramanmaraş enleminden sektörü yorumlayıp geleceği bugünden yakalayalım istedik. Konuşulacak çok şey, yapacak çok iş var. Bugün gerçekleşecek olan, bu soluksuz beyin fırtınasında buluşmayı diliyor, bu etkinlikle sektörel vizyonumuzu paylaşarak çoğaltmayı temenni ediyorum.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685