banner651

MADO’dan eğitimde istihdam atağı

Kahramanmaraş’ın dünyaca önlü dondurma firması MADO, geçmiş dönemde yaptığı eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

MADO’dan eğitimde istihdam atağı

Kahramanmaraş’ın dünyaca önlü dondurma firması MADO, geçmiş dönemde yaptığı eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Milli Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve MADO ortaklığında hayata geçen projeyle gençlere yeni bir istihdam kapısı açılıyor. 

Kahramanmaraş’ta Onikişubat İlçesi MADO Akdeniz Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi, Ankara’da Atatürk Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi ile İstanbul’da Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile MADO işbirliğinde yiyecek ve içecek sektöründe ihtiyaç olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla protokol imzalandı.

MADO Evinde gerçekleştirilen proje tanıtım basın toplantısı konuşan eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam,  Kahramanmaraş’ın Kurtuluş savaşı da dahil her konuda Türk milletine öncülük ettiğinin altını çizdi.

Kahramanmaraş’ın Türkiye ve Dünyaya tanıtımında önemli bir projenin hayata geçirildiğini dile getiren Sağlam, şunlara kaydetti: “Kahramanmaraş Kurtuluş savaşında nasıl bir ilke imza attıysa, Kahramanmaraşlı markamız MADO’da dünyada ilklere imza atmaya devam ediyor. Bugün Türkiye’de kime sorsanız dondurmanın adı Maraş dondurması olarak anılıyor. Bu Markalaştığımızın en büyük katıdır. MADO ailesi yine bir ilke imza atarak eğitimde istihdamı artırmayı amaçlıyor. İstanbul, Ankara ve Kahramanmaraş’ta kurulacak okullarda gençlere yeni istihdam kapılası açılacak. Buralarda okuyan çocuklarımıza burs ve iş garantisi verilecek.”

MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, Kahramanmaraş’ta yeni katma değerler katmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

MADO ailesi olarak bir eksiklerinin olmadığı ancak sektörün ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Kanbur, şunları kaydetti:

“Yetişmek eleman sıkıntısı yaşadığımız sektörümüzde bayrağı daha ileriye taşımak Maraş ismini daha gür sesle duyurmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşimizde istihdam alanlarını daha fazla genişletmek ve devletimize daha faydalı olmak amacıyla böyle bir projeye hayata geçirdik. Bizim MADO ailesi olarak bir eksiğimiz yok, ancak bu sektörün ihtiyacı var. Her zaman söylediği söz var, önemli olan yapmak değil satmak. Dünya’da sürekli büyüyen dondurma sektörüne paralel olarak nitelikli eleman sorun oluyor. Hem bunu önlemek hem de öncü olmak maksadıyla burada bulunuyoruz. İnşallah bu okullarda yetişen gençlerimizle Kahramanmaraş ismini ve Türk Bayrağını daha fazla tanıtılmasında rol almayı planlıyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER