banner651

KMTSO 45. OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısına, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın ilk refleks olarak 7 bin kişilik bir istihdam taahhüt ettiğini söyledi

KMTSO 45. OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) çok amaçlı salonunda, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" başlığı altında düzenlenen 45. Olağan Meclis Toplantısında konuşan Özkan, Kahramanmaraş olarak devlet teşviklerini en iyi kullanan il olduklarını belirtti.

 Ekonominin düzeltilmesi, ülkenin istikrara ortamına kavuşması, demokrasinin güçlenmesi ve kurumsal kamu kuruluşlarının iyileştirilmesi yönünden toplum olarak kritik bir süreçten geçtiklerini belirten Özkan, şunları kaydetti:

 "Bütün bu riskler, sıkıntılar aynı zamanda memleket olarak, millet olarak, insanlar olarak, sanayiciler olarak bunu büyük bir fırsata çevirebiliriz, bu bizim elimizde. Her birimize düşen görev nedir? bu konjonktürde memleketi selamete götürmek için devlet büyüklerine düşen görevlerle beraber her birimize düşen görevler nelerdir, bunları el birliği ile yapmak. Bunu iyi bir şekilde yaptığınız da devlet olarak millet olarak istikrarlı ve güçlü bir toplumun yakalanması yönünde bir katkı sunmuş oluruz."

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik ruhuyla başlattığı çalışmaya dikkat çeken Özkan, şöyle devam etti:

 "Türk milletinin her birinin milli manevi ruhları kendisine bir istinat noktası yapması ve pratik olarak günümüzde de kendisine, ailesine, toplumuna sunacağı katma değer nedir? Katlanabileceğimiz bireysel külfet nedir? Ben Kahramanmaraş ilimizde bu gün de gerçekten sanayicilerimize üreticilerimize teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine hemen Cumhurbaşkanımızın buraya teşrifinin arefesinde, Ticaret ve Sanayi Odamızla yaptığımız bir toplantıda ilk refleks olarak 7 bin kişilik bir istihdam taahhüt edildi. Bu tabi orta vadede 30 bin olarak öngörülüyor değerlendiriliyor. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı, tabi milletimizin bir ihtiyacının ifadesi olarak sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına böyle bir refleks gösterdiğiniz için sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz."

 Özkan, istihdamı artırma konusunda kamuya düşen görevleri hem parlamentonun hem de hükumetin çok hızlı bir şekilde refleks verdiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER