banner651

KİPAŞ HOLDİNG’E HAVAYLA ÇALIŞAN İSVİÇRE SAATİ

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz, yatırım açısından Türkiye’nin en dinamik holdingi olduklarını söyledi

KİPAŞ HOLDİNG’E HAVAYLA ÇALIŞAN İSVİÇRE SAATİ

İsviçreli tekstil makinesi firması Rieter’in 4 bininci tarak makinesinin Kipaş Holding’e satılması dolayısıyla düzenlenen kokteylde konuşan Öksüz, yatırım yelpazesini her geçen gün genişleten Kipaş’ın binlerce insana istihdam sağlamaya devam ettiğini söyledi. Tekstilden çimentoya, tarımdan enerjiye, eğitimden kağıt üretimine kadar 8 ayrı sektörde yatırımları bulunduğuna dikkat çeken Öksüz, emeği geçen Kipaş personelini kutladı. Yeni çalışmalar hakkında da bilgiler veren Öksüz, çimento fabrikasına yapılacak ek fırınla bu sektörde Türkiye’nin en modern tesislerinden biri olacaklarını belirtti. “Kahramanmaraş’ta sanayiyi daha ileri götürmeye devam edeceğiz” diyen Öksüz, şunları söyledi:

“Tekstil bizim ana sektörümüz, çok iyi noktadayız ve entegre bir tesisimiz var. Ama darboğazlarımıza takviye yapacağız. Mesela dokuma darboğazımızdı, şu anda yüze yakın makine aldık. Tekstilde de Kipaş varlığına devam edecek. Ayrıca Lee Cooper’in bütün ürünlerini Kahramanmaraş’ta yapmak için faaliyetlerimiz var ve epeyce yol aldık dedi.
Ekonomik istikrara da değinen Öksüz ’’ İşte Yunanistan’ın durumu ortada. Şimdi bizim insanımızda ileriyi düşünerek ve kalıcı bir refah için daha fazla çalışmaktan geri kalmamalı. Tabi ki bir devlet fakirine, engellisine, yaşlısına bakmalı. Ama genç yaştaki adam, tuttuğunu koparacak insanlar çalışmalı. Toplum tembelleşmemeli. Ben de isterim ki işçimiz,insanımız daha fazla maaş alsın. Ama tembelleşme yönünde bir korku var içimde.”

Öksüz, inşaatı devam eden ve tamamlandığında dünyanın en modern tesislerinden biri konumuna gelecek olan Kipaş Kağıt Fabrikası’nın 2013 yılı bitmeden tamamlanacağını ifade etti. Rieter firmasıyla da bu güne kadar çok başarılı işlere imza attıklarını anımsatan Öksüz, “Biz Kipaş olarak Türkiye’nin entegre olarak en büyük tekstil sanayi kuruluşlarından biriyiz. Birçok makine yapan firmalarla çalıştık. Büyüklüğümüzün yanı sıra, kaliteyi de ön planda tutan bir kurumuz. Çünkü dünyada rekabet çok yoğun. Bizi ayakta tutacak olan kalitemiz ve uygun fiyatımızdır. O nedenle Rieter’in de bizim için ayrıcalığı vardır. Ürünlerin kalitesi ve servisin daha iyi olması nedeniyle son yıllarda iş birliğimiz daha da arttı. Bundan sonra da bu birliktelik devam edecek” diye konuştu.

 

ÖKSÜZ’E HAVA ENERJİSİYLE ÇALIŞAN SAAT

“Kendimizi burada evimizde gibi hissediyoruz. Türk kültürünü gördüğümüz zaman, Kipaş’ı gördüğümüz zaman ne kadar çok şey yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Ben günün anısına İsviçre saatimizi Kipaş grubuna takdim etmek istiyorum. Bu çok eski ve geleneksel bir saattir. Tamamen hava enerjisiyle çalışır, herhangi bir şekilde kurmaya, pile ihtiyacı yoktur. Havadaki enerjiyle çalışır. Bunu teslim etmekten ve Kipaş’ın partneri olmaktan gurur duyuyoruz. Bu saat her zaman doğru zamanı gösterecektir.”

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gümüşer, Kipaş yöneticileri ve Rieter Türkiye Satış Müdürü Jurgen Seuberling ile Tarak Makinesi Üretim Müdürü Ferald Steiner’in katıldığı program kokteylle son buldu.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER