banner651

KILAVUZLU YILDA 144 MİLYON KİLOVAT ELEKTRİK ÜRETECEK

Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan Kılavuzlu Hidroelektrik Santrali, sulama projeleri tamamlandıktan sonra yılda 144 milyon kilovat elektrik enerjisi üretecek

KILAVUZLU YILDA 144 MİLYON KİLOVAT ELEKTRİK ÜRETECEK

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nden, yapılan yazılı açıklamada, Ceyhan Nehri üzerine inşa edilen santralin bölge illerine de fayda sağlayacağı belirtildi. 
Açıklamada, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay'da 1 milyon 76 bin 500 dekar alanı sulayacak, ''Orta Ceyhan Menzelet Projesi'' kapsamında yer alan tesisin, enerji, sulama ve içme suyu maksatlı Kılavuzlu Barajı ve HES Projesi olduğu vurgulandı.      

Santralin 11 Aralık 2012'de elektrik üretimine başladığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
''8 Mayıs 2011'de su tutulan Kılavuzlu Barajı'ndaki hidroelektrik ünitesi açık santral tipinde olup toplam 54 megavat kurulu güce sahip ve 4 üniteden oluşuyor. Bugüne kadar yaklaşık 10 milyon kilovat elektrik enerjisi üretildi. 
Santral, sulama projeleri işletmeye açılmadan önce yılda 248 milyon kilovat, sulama projeleri tamamlandıktan sonra ise yılda 144 milyon kilovat elektrik enerjisi üretecek ve ekonomiye senede 90 milyon lira katkı sağlanacak.'' 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER