KARAKÜÇÜK, “TEŞVİKİ DOĞRU KULLANMADA ÖRNEK OLDUK”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, bugünün dünyasında ülkelerin ve kentlerin dünya ekonomi liginde öne çıkmalarının büyük ölçüde belediyecilik hizmetlerine bağlı olduğunu söyledi

KARAKÜÇÜK, “TEŞVİKİ DOĞRU KULLANMADA ÖRNEK OLDUK”

Karaküçük, KMTSO Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın en önemli sorunlarından birinin enerji alanındaki yetersizlikler olduğunu ve bunların çözümü için de girişimlerinin sürdüğünü ifade etti. 

Kendilerinin en önemli misyonlarından birinin şirketlerinin vizyonunu genişleterek dışa açımlarını sağlamak olduğunu anlatan Karaküçük, şöyle konuştu: İhracatımızın nitelik ve nicelik açısından geliştirilmesine yönelik faaliyetlerle ihracatta karlılığımızı, miktar ve çeşitliliği artırma gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda, bu hafta Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) desteği ile Rusya'nın Moskova kentindeki 38. Uluslararası Tekstil Fuarı'na 6 şirketimizi götürerek yeni pazarlara açılmalarını amaçlıyoruz. Diğer taraftan, gıda sektörlerimizin yurt dışındaki yeni iş fırsatlarına ulaşmalarını sağlamak amacıyla Mart ayında Almanya'da yapılacak ANUGATEC Gıda Fuarı'na 18 şirketimizi götürerek burada ikili görüşmeler gerçekleştireceğiz.'' 
    

Karaküçük, şirketlerin dışa açılım konusunda uluslararası fuarlara mutlaka katılmak zorunda olduğuna işaret etti. 

Yeni teşvik sistemi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Karaküçük, şöyle dedi: ''Yeni teşvik sistemi konusunda Ekonomi Bakanlığında birçok toplantıya katılarak Kahramanmaraş'ın önceliklerini ve iş dünyamızın önünü açacak kriterleri talep ettik. Bu bağlamda, bugüne kadar teşvikleri doğru kullanmak konusunda Türkiye'ye örnek olan Kahramanmaraş'ın yeni teşvik sistemi içerisinde avantajlı bir yerde olacağını beklediğimizi, bu konuda umutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü Kahramanmaraş'ın 2023 vizyonunu gerçekleştirmemizde teşvik sistemi son derece belirleyici ve etkili olacaktır.'' 
    

Bugünün dünyasında ülkelerin ve daha özelde kentlerin dünya ekonomi liginde öne çıkmalarının büyük ölçüde belediyecilik hizmetlerine bağlı olduğuna dikkati çeken Karaküçük, ''Sanayi ve ticaret kesiminin gelişmesi, rekabet gücü elde etmesi, belediyelerin vizyonu ile yakından ilgilidir. İmar planları, kentleşme, şehir içi ulaşım, altyapı gibi konular yatırımcıların üzerinde en çok durduğu alanlardır'' diye konuştu. 

Toplantıya davet edilen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, belediye çalışmaları, projeler ve hedeflerle ilgili sunum yaptı. 
Belediyenin yaptığı çalışmalarla kentin nereden nereye geldiğini anlatmak isteğini belirten Poyraz, ''Bizler sizlerin emanetinizi taşıyoruz. Çünkü yaptığımızın her kuruş harcama sizlerin parası. Dolayısıyla bugüne kadar elimizden gelen gayreti göstererek şehrimiz için en iyisini yapmaya çalıştık'' şeklinde konuştu. 
Kahramanmaraş'ın son 10 yılda 4 kat büyüdüğünü hatırlatan Poyraz, bu büyümeye bağlı olarak özellikle alt yapı hizmetlerine büyük önem verdiklerini kaydetti. Başkan Poyraz, daha sonra meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER