banner675

KARAKÜÇÜK, “KAHRAMANMARAŞ TÜRKİYE İPLİĞİNİN YÜZDE 35'Nİ ÜRETİYOR”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, pamuk ipliği ithalatındaki korunma önlemi uygulamasının 3 yıl daha uzatılması ile ilgili olarak, ''Bu karar Türk sermayesi ve çalışanlarının desteklenmesi anlamına gelmektedir'' dedi

KARAKÜÇÜK, “KAHRAMANMARAŞ TÜRKİYE İPLİĞİNİN YÜZDE 35'Nİ ÜRETİYOR”
Karaküçük, pamuk ipliği ithalatındaki korunma önlemi uygulamasının uzatılması için yaklaşık 4 aydır çalışma yapıldığını ifade etti. 

Türkiye'deki ticaret ve sanayi odaları ile sektördeki firmaların konuyla ilgili Ekonomi Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Karaküçük, özellikle üreten sektörler açısından korunma önleminin daha da önemli hale geldiğini kaydetti. 
Global krizle birlikte ülkelerin milli sektörlerini korumaya yönelmeye başladığını ifade eden Karaküçük, ''Ülkemiz tekstil sektöründe ciddi bir üretim üssü haline geldi. Dolayısıyla dünya ile rekabet edebilmek için bu tür kararların alınması gerekiyordu. Bu anlamda başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a teşekkür ediyoruz'' diye konuştu. 

Kahramanmaraş'ın Türkiye ipliğinin yüzde 35'ni ürettiğinin altını çizen Karaküçük, sektörün canlanması anlamında alınan bu kararı gayet olumlu bulduklarını dile getirdi. Korunma önleminin uzatılmasının ayrıca reel sektörün desteklenmesi anlamı da taşıdığını vurgulayan Karaküçük, ''Bu aynı zamanda Türk sermayesi ve çalışanlarının desteklenmesi demektir. Dolayısıyla sektör bundan sonra hem yatırımlarına devam edecek hem de daha da fazla ihracata yönelecektir. Üreticiler olarak bu karar bize moral olmuştur. İnşallah hem istihdam hem de katma değer açısından ülkemize katkı vermeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685