banner675

KAHRAMANMARAŞ SANAYİCİSİ 2023 HEDEFİNİ AÇIKLADI

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, kentin 5 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için daha çok üretim ve ihracat yapması gerektiğini söyledi

KAHRAMANMARAŞ SANAYİCİSİ 2023 HEDEFİNİ AÇIKLADI

Karaküçük, odada düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
16 aydır görevde olduklarını anımsatan Karaküçük, bu sürede 4 bölgenin ''Islah Organize Sanayi Bölgesi'' içerisine alınması için girişimde bulunduklarını, alanların harita işlemlerini yaptırarak Valiliğe müracaat ettiklerini belirtti. 
''Valilikte Islah Komisyonu kuruldu. Bunlar yapılan toplantıda onaylandı. Bakanlığa gönderiliyor'' diyen Karaküçük, kentin Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması konusunda üzerine düşeni yapması için destek istedi. 
Kendilerine 2023 yılı için 5 milyar dolar ihracat hedefi konulduğunu, sanayici ve iş adamları olarak bu hedefi benimsediklerini ve kabul ettiklerini dile getiren Karaküçük, Kahramanmaraş'ın sorunlarıyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri hakkında da bilgi verdi. 
Başbakan Erdoğan'ın ''icraat sahibi bir insan olduğunu'' ve çalışmalarında kendilerine cesaret verdiğini aktaran Karaküçük, şunları anlattı: 
''2004 yılında Kahramanmaraş'ta 46 bin kayıtlı istihdam varken 2011 yılı sonu itibariyle bu istihdam rakamı 106 bine ulaşmıştır. Bu 80 yıllık Cumhuriyet hayatındaki kazanımların üzerine yaklaşık 7 yıl içerisinde yüzde 150'lik bir artış sağlanmıştır. Bunun, Teşvik Yasası'nın ve AK Parti iktidarının ekonomik ve siyasi istikrarından kaynaklandığını düşünüyoruz.'' 
Karaküçük, yeni Teşvik Yasası'nın faydalarına ilişkin de bilgi vererek, organize sanayi bölgesinde yer bulunmadığını ifade etti. 
Hazine arazileri yönüyle Kahramanmaraş'ın çok fakir olduğunu, arazilerin küçük parsellerden oluştuğunu belirten Karaküçük, ''Sanayi parseli üretemiyoruz. Bizim 5 milyar dolarlık hedefe ulaşmamız için daha çok üretim ve ihracat yapmamız gerekiyor. Bizim bu noktada önümüzün açılması gerekiyor'' diye konuştu. 
İş dünyası olarak en büyük beklentilerinden birinin de Narlı bölgesine uluslararası bir havaalanı yapılması olduğunu dile getiren Karaküçük, bu alanın uluslararası havaalanı olması için hazırlanan projenin İl Çevre Planı'na alındığını aktardı. 
KMTSO yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantı, soru ve cevap bölümüyle sona erdi. 

 


     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685