banner675

İŞ İÇİN ‘GÖÇ’ BAŞLADI

EÜAŞ Genel Müdürlüğü’nün, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile AEL kömür işletmesinde istihdam edeceği 325 kişilik kadro için Kahramanmaraş’ta adres gösterme telaşına düşen vatandaşların, İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri’nin yolunu tuttuğu öğrenildi

İŞ İÇİN ‘GÖÇ’ BAŞLADI

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü’nün, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile AEL kömür işletmesinde istihdam edeceği 325 kişilik kadroya müracaat etmek isteyenler, başvuru için İş-Kur’un kapısını çaldı. Kahramanmaraş dışından müracaat için gelenler, adres zorunluluğu şartını aşabilmek için şimdilerde Kahramanmaraş merkez ve İlçelerdeki Nüfus Müdürlükleri’nin önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladılar.

Bu günlerde iş bulma hayali kuran yüzlerce işsizin umudu Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile AEL kömür işletmesinde istihdam edilmek oldu.

325 kişilik kadroda yer alabilmek için uğraşan Kahramanmaraşlıların içerisinde il dışından gelerek burada adres göstermeye çalışan isimlerin olması, bölge insanının tepkisine neden oldu.

 

TÜRKİYE’NİN ALMANYASI OLDU

Bölge halkı, “Geçmiş yıllarda insanlar iş umuduyla Almanya’ya veya Avrupa’ya göç etmeye başlamıştı. EÜAŞ şimdi burada Afşin ve Elbistan’da kurulu olan bu santrallerde 325 kişiyi işe alacak. Bu bölgede yaşayan ve buranın havasını, zehrini soluyan insanların burada istihdam edilmesi kabul edilebilir bir durum. Ancak işçi alımı yapımını öğrenen değişik il ve ilçelerdeki vatandaşların buraya gelip, geçici suretle adres gösterip başvuru yapması kabullenir bir durum değil. İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri’nde Kahramanmaraş’a bir göç yaşandığını öğrendik. Bu durum geçmiş yıllarda insanların Avrupa’ya Almanya’ya yaptığı göçü hatırlattı. Türkiye’nin Almanya’sı burası oldu. Şimdi iş bulma hayali kuran yüzlerce insanın gözünü çevirdiği bir yer oldu burası” dediler.

 

OTURUM SÜRESİNE BAKILSIN

Bölge halkı, “Bugün burada işçi alımı yapılacağını duyan herkes Kahramanmaraş’ta bir tanıdığının veya akrabasının yanında adres gösterme telaşına düşmüştür. Biz bu duruma bu bölgede yaşayan insanlar olarak karşı çıkıyoruz. Bu işin takipçisi veya sınav komisyonunda görev alan kişilerden insanların adres beyanlarını ne zaman verdiği ve burada kaç yıldır yaşadığını sormasını istiyoruz. Bu durum engellenmezse bölge halkı mağdur pozisyona düşülecektir. Bunun için siyasilerin bu konuya el atmasını istiyoruz” dediler.

 

İŞLEMİ YAPMAK ZORUNDAYIZ

İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri ise konu hakkında, “Adres beyanında bulunan herkesin işlemini yapmak zorundayız. İnsanların istediği yerde ikamet etme ve yaşama hakkı vardır. Bizler buraya gelen insanlara sizin bu işleminizi yapamayız diyemeyiz. Fakat adres beyanında bulunan kişilerin belirttikleri adreste ikamet edip etmedikleri konusunda inceleme yapılmaktadır”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685