banner651

İL TARIM ŞURASI YAPILDI

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, stratejik unsurların önem kazandığı dünyada, tarımsal değerlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

İL TARIM ŞURASI YAPILDI

Kocatepe, Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından KSÜ Prof. Dr. Nafi Baytorun konferans salonunda düzenlenen ''Kahramanmaraş İl Tarım Şurası'nda'' yaptığı konuşmada, tarımın önemi dikkati çekti.



Türkiye'nin dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip olduğunu hatırlatan Kocatepe, ''Ülkemiz gerek gelişmişlik gerek ekonomik, gerekse siyasi ve insanı kalkınmışlık açısından bu gücünü her yönüyle hak etmektedir. Alınan bu mesafede hepimize gurur vermektedir. Bu kalkınma bizlere gurur verdiği kadar, dost ülkelere heyecan, düşmanlara da korku vermektedir. Onun için stratejik unsurların önem kazandığı dünyada, tarımsal değerlerin kıymetinin bilinmesi gerekir'' dedi.


Kocatepe, Kahramanmaraş'ın Türkiye ekonomisinde 16, tarım alanında 3. sırada olduğunu ifade etti.
Dünya nüfusunun hızla artığını ve gıda ihtiyacının da buna paralel gittiğini vurgulayan Kocatepe, ''Su, toprak, temiz çevre gibi stratejik unsurların daha da önem kazandığı şu dönemde bizlere düşen, ülkemizin özel sektörlerde de ilimizin tarımsal değerlerinin kıymetini bilmek, korumak ve geliştirmektir'' diye konuştu.



Kocatepe, Kahramanmaraş'ın tarımsal sanayinin gelişmesi için her türlü potansiyeli barındırdığını ve başta sanayiciler olmak üzere herkesin hedefinin bu potansiyeli artırmak gayreti içerisinde olması gerektiğine işaret etti.
Kocatepe, ülkesel tarım politikaları çerçevesinde uygulanan desteklemelerle Kahramanmaraş üreticisine 80 milyon lira destek sağlandığını söyledi.



Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan ise tarım sektöründe doğal kaynakların korunması yönelik çalışmaların da yapılması gerektiğini belirtti.
Rektör Karaaslan, şöyle konuştu: ''Hızlı artan nüfusun dengeli beslenmesi, diğer sektörlere ham madde sağlaması, sanayi mallarına pazar oluşturması, dış sathında döviz kazandırması, ekonomik kriz dönemlerinde şokların etkisini azaltması, gıda güvencesi ve güvenliği temin altına alması bakımından sadece tarımda çalışanları değil, tüm nüfusu ilgilendiren önemli ve stratejik bir sektördür. Tarım sektöründe doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, bitkisel ve hayvansal verimliliğin artırılması, sağlıklı gıdanın üretilmesi ve üretilen ürünlerin pazarlanmasına yönelik alt yapının geliştirilmesine ihtiyaç vardır.''



Şurada KSÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Gündoğdu birer konuşma yaptı. ''Kahramanmaraş İl Tarım Şurası'' çalışma gruplarının sunumlarıyla devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER