banner675

Hisarcıklıoğlu “dünya milletlerinin gücü toplarıyla, tüfekleriyle değil, girişimci güçleriyle ölçülüyor”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlik Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sözü dinlenen ülke olabilmek için girişimci olmalıyız.” dedi.

Hisarcıklıoğlu “dünya milletlerinin gücü toplarıyla, tüfekleriyle değil, girişimci güçleriyle ölçülüyor”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlik Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sözü dinlenen ülke olabilmek için girişimci olmalıyız.” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından fahri doktora tevdi töreni ve Girişimcilik ve Liderlik konferansına katılmak için Kahramanmaraş’a geldi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can tarafından Hisarcıklıoğlu’na Fahri Doktora tevdisinin ardından yaptığı konuşmada, Sütçü İmanın isminin olduğu üniversiteden fahri doktor unvanı almanın kendisi için gurur olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Girişimcilik ve Liderlik konferansında bir konuşma yaptı. 

Toplumda herkesin zengin olmak istediğini ve zengin olmanın tek yolunun girişimcilikten geçtiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Zengin olmak istiyorsa insan girişimciliği hedeflemeli ve bu noktada çalışması lazım.  Dünyaya bakıldığında dünya milletlerinin gücü toplarıyla, tüfekleriyle değil, girişimci güçleriyle ölçülüyor.” diye konuştu.  

1945 yılında Almanya ve Japonya’nın yerle bir olduğunu ve girişimcilikle tekrar ayağa kalktığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2. dünya savaşı sonrası Almanya ve Japonya yerle bir edildi. Birisine 2 atom bombası atılmış. Bir tanesi işgale uğramış, tamamıyla yerle bir olmuş, bütün ekonomisi çökmüş bu ülkelerin. Bugün bakıyoruz, Almanya ve Japonya dünyanın en büyük 3’cü ve 4’cü devletleri haline gelmiş. Neyle buralara gelmişler, girişimcileriyle gelmişler. ‘Bir daha ömür boyu bu Japonlar ve Almanlar ayağa kalkamaz derken’ büyüyen en büyük iki süper gücü haline gelmişler. Bugün dünyanın en zengin 20 ülkesi en girişimci ülkesidir. Zengin olmazsanız emir alırsınız yönetirler size ne derlerse onu yapmaya mahkum kalırsınız, çünkü onlara muhtaçsınız.”  

İşsizliğin çaresinin girişimcilik olduğunun vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Ülkemiz acısından önemli sorunlardan birisi işsizlik, işsizliğin çözümü de girişimciliktedir. Türkiye’de 1 milyon kişi istihdam nüfusuna katılıyor. 10 sene sonra bu rakam 1,5 milyon insan olacak. Bunlara kim iş sağlayacak? Devlet mi? Herkesi devlet çalıştıramaz, bu imkansız.  Gençler, Türkiye’nin geleceği ve kendi geleceğiniz için girişimci olun. Sözü dinlenen ülke olabilmek için girişimci olmalıyız.” şeklinde konuştu.  


Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2020, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685