banner651

Güngör, Kuyumcukent inşaat alanını gezdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yapımı devam eden Altınşehir ismi verilen Kuyumcukent inşaatı alanında incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.

Güngör, Kuyumcukent inşaat alanını gezdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yapımı devam eden Altınşehir ismi verilen Kuyumcukent inşaatı alanında incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.

Kahramanmaraş’ın birçok alanda öncü olduğu gibi kuyumculuk sektöründe de öncü şehirlerden birisi olduğuna ifade eden Güngör, şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş’ımız kuyumculuk sektöründe de ilk sıralarda yer almaktadır. Öncelikle hükümetimize, bakanlığımıza ve oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Buranın yapımı büyük bir özveri ile son aşamaya getirilmiştir. Kuyumculuk sitesinde 390 işyeri bulunuyor. Şu ana kadar yatırım 120 milyon lira civarında bunun yüzde 70’ini Sanayi Bakanlığımız yüzde 30’unu da esnaflarımız karşılıyor. Esnaflarımız bunu 20 yılda ödeyecekler. Kuyumculuk sektöründe şu anda 4 bin kişi istihdam ediliyor. Burası faaliyete geçtiğinde bu sayı 7 bine çıkacak. Bu da şehrimiz için çok önemli bir gelişme olacaktır. Biz her zaman şunu düşünüyoruz. Her esnaf gurubumuza özgü bu tür siteleri yaygınlaştırmamız lazım. Kuyumcular esnafımıza son derece güzel, hem şehrimize hem ülkemize yakışır, bir mekan oluşturuyoruz. Diğer meslek guruplarımız için de bu tür derli toplu mekanlar oluşturduğumuzda hem ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına ve istihdamın artmasına çok ciddi katkılar sunacağına inanıyoruz.”
 

Büyükşehir Belediyesi olarak yerel kalkınmaya önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Güngör: “Yerel kalkınmanın da en önemlisinden birisi de ticaret, sanayi ve turizm alanlarının geliştirilmesidir. Büyükşehir Belediyesi olarak imkanlarımız elverdiği ölçüde bu tip yatırımları destekliyoruz ve bu alanları açmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da kuyumcu esnaflarımıza ciddi manada bir destek sunuyoruz. Bugün de arkadaşlarımızla gözlemlerimizi yaparak başka hangi alanlarda destek olabiliriz diye yerinde incelemelerde bulunuyoruz. Burasının ismini beraber düşünmüştük ve Altınşehir olarak belirlemiştik. Altınşehir sadece ülkemizin değil uluslararası camiada da, ismi, tasarımı ve üretimi ile dünyada örnek gösterilen yerler arasında yerini alacaktır.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, Kahraman kentin yer bir unvan olarak “Altınşehir” ismini eklendiğini belirtti.

Kuybu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, başkan olmadan önce de Ankara’da her yanına uğradığımızda odalarımızın sorunları ile yakından ilgilenirdi. Kendisini bilgilendirirdik. Başkan olduktan sonra da zaten sık sık arıyor, eksiklerimizi, yapabilecekleri şeyleri soruyor. Bugün de yerinde görmek istediler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Tabii Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, Celalettin Güvenç Bey, bütün bürokratlarımızdan, siyasetçilerimizden gerekli destek görüyoruz. Tabii bu Kahramanmaraş için yapılan bir yatırım. İnşallah sadece Maraş’a değil dünyaya kapı açılacak buradan. Kahramanmaraş’ımıza layık, güzel bir yatırım oldu. Emeği geçen herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum."
 

Kahramanmaraş Altın, Gümüş ve kıymetli Maden İmalatçıları İhtisas Küçük Sanayi Sitesinde yapılan incelemelerin ardından bir açıklamada bulunan Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, şunları söyledi:

“Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanlığına aday olduğumda, benim bir hayalimdi, böyle bir proje. Ama hayalimin de ötesine geçti. Belki bu kadar büyük düşünememiştik o zaman. Şimdi bu hayalle çıktığımız bu yolda, sona geldik. Kısa sürede inşallah şu pandemi olayının sonlanmasıyla esnaflarımızın taşınma işlemleri gerçekleşecek. Gerçekten biz burada Kahramanmaraş Altın Şehiri yapmakla Kahramanmaraş’ın kapılarını dünyaya açmış olacağız. Sektörümüz tekstil ve çelik eşyadan sonra Kahramanmaraş’a çok ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyemizin yapacağı son çalışmalarla artık bir an önce esnaflarımızı buraya taşımak istiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2020, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER