EN PAHALI MUZ VE YEŞİLBİBER EN UCUZ PATATES

Kahramanmaraş’ta kurulan halk arasında sosyete pazarı, olarak bilinen semt pazarının nabzını tuttuk

EN PAHALI MUZ VE YEŞİLBİBER EN UCUZ PATATES
İsmetpaşa Mahallesi 9. sokakta kurulan semt pazarının en pahalı ürünleri 3 liraya satılan Muz ve yeşilbiber oldu. En ucuz ürünse 50 kuruştan patates.

Yeni yıl dolayısıyla meyve fiyatlarının yüksel olduğu pazarda esnaf müşterinin azlığından ve alım gücünden dertli. Vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasında dertli.

Erken saatlerde gittiğimiz pazarda sebze ve meyve fiyatlarına baktık. Kipaş Domatesinin kilosu birinci sınıf 2.5 liradan satılırken, salatalık 2.5 liradan, portakal mandalina ve elma 1 ila 75 kuruş arasında satılıyor. Pazarın en pahalı ürünü ise 3 lira ile Muz ve Yeşilbiber oluyor.

Pazarcı esnaflarından Süleyman Timarçıoğlu, 15 yıldır pazarcılık yaptığını, en durgun zaman bu dönem olduğunu söyledi. Timarçıoğlu, genellikle Kahramanmaraş’ın ürünü olan Kipaş domatesini sattığını dile getirerek, “Mevsim dolayısıyla en durgun zamandayız. Her yıl bu dönemde satışlar düşer. Kahramanmaraş’ta fiyatların diğer illere göre ucuz olduğunu gördüm. Gaziantep’te Kipaş Domatesin kilosunu 4.5 liradan satıyorlar. Bizler bu konuda şanslıyız. Sebze ve meyve ucuz. Son olarak Kahramanmaraş Belediye Başkanı başta olmak üzere belediye zabıtasına teşekkür ederim. İyi bir ortamda çalışmamıza yardımcı oldukları için.” diye konuştu.   

   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER