“Sezai Karakoç” ve “Mustafa Kutlu” paneli

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ”Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi, kapsamında "Medeniyetimizin Dirilişi, Sezai Karakoç" ve “Kelimelerin İncelikli Ustası, Mustafa Kutlu” panelleri yapıldı.

“Sezai Karakoç” ve “Mustafa Kutlu” paneli

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi, kapsamında Medeniyetimizin Dirilişi, Sezai Karakoç" ve “Kelimelerin İncelikli Ustası, Mustafa Kutlupanelleri yapıldı.

Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi gerçekleştirilen panelde Medeniyetimizin Dirilişi, Sezai Karakoç ve “Kelimelerin İncelikli Ustası, Mustafa Kutlu” panelleri 56 farklı öğrenci sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Panelde, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Kahramanmaraş’ta Milli Eğitim Müdürlüğü olarak edebiyat alanında ciddi anlamda faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Proje kapsamında seçilen şair ve yazarların aktarmak istedikleri düşünceleri en iyi şekilde anlatmaya çalışan öğrencilerin projeye büyük katkı sağladıklarını ifade eden Yılmaz, “Bu programda her kesimin istifade ettiği, ismi anıldığında saygı duyduğu ve belleğimizi fikirleriyle mayalayan üstat Sezai Karakoç'u dinleyeceğiz. Projede yer alan bütün öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

 Panelist öğrenciler, "Medeniyetimizin Dirilişi- Sezai Karakoç" kitaplarını okuyarak hazırladıkları metinlerini sunum yaptı.

Ayrıca, 5 farklı okuldan 25 öğrencinin sunumlarını yaptığı "Medeniyetimizin Dirilişi - Sezai Karakoç" ile 8 farklı okuldan 40 öğrencinin sunumlarını yaptığı "Kelimelerin İncelikli Ustası - Mustafa Kutlu" panelleri gerçekleştirildi.

Panele, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticileri, öğretmenler ve Anadolu Mektebi öğrencisi katıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2020, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER