banner675

Mahçiçek’ten eğitime dev destek

Mahçiçek’ten eğitime dev destek

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 9 bin 5. sınıf öğrencisine ‘şimdi okuma zamanı’ isimli yapay zeka programı hediye etti.

Eğitime verdiği desteklerle ön plana çıkan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, geçtiğimiz günlerde ihtiyaç sahibi 400 ilköğretim öğrencisine tablet hediye etmişti. Bunun yanı sıra üniversite sınavına girecek 500 öğrencinin de sınav giriş ücretini karşılamıştı.

Mahçiçek, Yerli bir yazılım firmasının geliştirdiği AHOB (Anla-Hızlan-Odaklan-Başar) programı ile ilçede bulunan tüm 5. sınıf öğrencisi 9 bin kişiye ‘Şimdi Okuma Zamanı’ diyerek yapay zeka programı hediye etti.

Mahçiçek, projenin ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin başarısında artış sağlamayı, öğrencilere keyifle öğrenebileceği, oyunsallaştırılmış teknikler ile öğrenmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Pandemi döneminde çocukların bilgisayarda zaman geçirme ve oyun sürelerinin artığını hatırlatan Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Biz bu ilgilerini doğru yöne kanalize ederek oyunla öğrenme metoduyla derslerindeki başarıyı, anlama kabiliyetlerindeki artışı sağlayabiliriz diye düşündük. Bu programı kullanan öğrencilerin başarılarındaki artış olumlu yönde hem hayata hem eğitimlerine katkı sağlamaktadır. Her çocuğumuz özeldir ve farklı öğrenme metotlarına sahiptir. Kimi dikkat eksikliği kimi disleksi nedeniyle öğrenememektedir. Bu programın düzenli kullanımı ile çocuklarımız kazanımlarında, ortaokul ve lise derslerine adaptasyonlarında gelişme sağlayacaklardır. Neden 5. Sınıf öğrencisi diye sorulacak olursa, ilkokulu bitiren çocuğumuz, ortaokulda bocalıyor. Eğer temelini burada sağlam atmazsa lise de daha da vahim duruma düşebiliyor. Lise sınavlarına girmeden öğrencilerimizin kabiliyetlerini geliştirmek ve artırmak adına istişarelerimiz neticesinde 5. Sınıf öğrencilerinin en uygun sınıf olduğuna karar verdik. Bu program, her öğrencinin kendi adına oluşturulacak kullanıcı adı ve şifre ile www.onikisubat.bel.tr adresimizden programa ulaşabilecekler. Okuma, anlama ve odaklanma problemlerini çözerek derslerindeki başarıyı artıran etkileşimli derslerden oluşan alıştırmalar, testler ve oyunlar ile çocuklarımızın daha başarılı olacağına inanıyoruz. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olsun diyorum.”

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ise “Onikişubat Belediyemizin eğitim alanında bugüne kadar yaptığı fiziksel ve kültürel yatırımlar gerçekten ilçemiz adına çok kıymetlidir. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize de her anlamda büyük destek veren Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

Mahçiçek ve İlçe Milli Eğitim Gökşen atılan imzalar sonrası programa konuk olan 3 öğrencinin program sertifikalarını kendilerine takdim etti.

Programa, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Nursel Kaçamaz, Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Sinan Ak, ve Onikişubat Belediyesi Meclis üyeleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685